Kristīgā mācība - jau 10 gadus

Pamatojoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas rīkojumu, 2004./ 2005. mācību gadā kā izvēles mācību priekšmets vispārizglītojošo skolu 1. klasē (turpmāk arī 2. un 3. klasē) tika ieviesta kristīgā mācība un/ vai ētika.

Vecāki izvēlas, kuru tieši priekšmetu viņu bērns apgūs, norādot to skolas direktoram adresētā iesniegumā.
Kristīgā mācība ir mācība par tradicionālo kristīgo konfesiju kopējiem kristīgās ticības pamatiem Bībelē, vērtībām un izpausmēm pasaules kultūras attīstībā. Tās nepieciešamības pamatā ir Kristus pavēle: “Ejiet un māciet visas tautas, kristīdami tās Tēva un Dēla, un Svētā Gara vārdā, mācīdami tās pildīt visu, ko Es jums esmu pavēlējis!” (Mt 28, 19-20). Šis priekšmets ir būtiski nozīmīgs, lai palīdzētu atveseļot un sakārtot sabiedrību. Standarts kristīgajā mācībā veidots kā starpkonfesionāls mācību priekšmets.
Kā tiek iepazīts Dievs caur Jēzu Kristu Krāslavas pamatskolā, lūdzu pastāstīt kristīgās mācības skolotāju Janīnu Samsonoviču:
Jūs esat praktizējoša katoliete, kad par tādu kļuvāt?
No bērnības. Par to liels paldies jāpasaka maniem vecākiem. Esmu uzaugusi diezgan ticīgā ģimenē. Jau no bērnības mājās kopīgi lūdzāmies. Dzīvojām laukos, un svētdienās ne vienmēr bija iespēja piedalīties Sv. Misē baznīcā. Tādās reizēs mēs visi četri - mamma, tētis, es un brālis - mājās kopā lūdzāmies Rožukroni.


Genovefa Kalviša
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 91 (11.28.2014.).