CIENĪJAMIE NOVADNIEKI! Dārgie brāļi un māsas Kristū!

“Lūk, šī ir diena, ko Kungs ir devis: līksmosim un priecāsimies!” (Ps 118,24)

Tā lūdzās un sauca kādreiz Kunga psalmists. Līdzīgi arī mēs varam saukt: “Lūk, diena, kad piedzima mūsu Pestītājs!”. Esam sagaidījuši šo dienu, par kuru sapņoja paaudzes, kuru iepriekš sludināja pravieši un pēc kuras ilgojās izvēlētā tauta: “Vārds kļuva miesa un dzīvoja starp mums”(Jņ 1,14). Būsim Dievam pateicīgi, ka varam svinēt šos svētkus, jo cik daudz cilvēku šogad aizgāja mūžībā tos nesagaidot. Atcerēsimies Zolitūdes traģēdiju vai taifūna “Hajana” upurus Filipīnās, un pieminēsim viņus visus savās lūgšanās.

Jau vairāk kā 2000 gadus mēs svinam Kristus dzimšanas svētkus, un pār mums nepārtraukti plūst Kunga žēlastības un labvēlības straume, jo izbeidzās Adventa mijkrēslis, kas ilga gadu tūkstošus, un mūsu vidū sāka dzīvot Jēzus Kristus. Lai gavilējam un novēlam prieku arī citiem, lai priecājamies ar īstu Dieva bērnu prieku, jo nakts ir jau pagājusi un iestājusies diena. Pārgāja mūsu grēku nakts un ir atnākusi laimīgā diena, kad Dievs kļuvis cilvēks mūsu pestīšanas labā. Dievs ir nācis pie mums, un mūsu gara acu skats pievērsts pārdomām par Jēzus Bērniņu.

“Kas ir šis bērns?” — tā jautāja un jautā cilvēki pēc Jēzus dzimšanas un arī tagad... Uzdosim sev šos jautājumus: “Kas Kristus ir mums pēc 2000 gadiem? Vai tikai Bērniņš silītē ? Vai tuvojamies pie Viņa kā ganiņi... Vai varbūt kā muitnieki un grēcinieki... Vai varam Jēzu aizstāvēt, kad tiek uzskatīts, ka jauno laiku cilvēku sabiedrībā Viņš vairs neiederas un var dzīvot bez Viņa? Vai ar apustuli Pēteri varam teikt, ka Jēzus ir dzīvā Dieva Dēls? Vai šī mūsu ticība izpaužas darbos, ikdienas upuru nešanā un Dievam kalpošanā? Vai priekos un bēdas esam ar Dievu?”

Ja uz šiem pēdējiem jautājumiem varam atbildēt apstiprinoši, tad Jēzus Kristus mums ir un būs Dieva Dēls un mūsu Pestītājs, kas ir piedzimis Ziemassvētkos.

Brāļi un māsas!

Jēzus nāk pie mums, Viņš nāk šai aukstajā laikā, lai sasildītu mūsu sirdis un tajās atnestu mīlestību un pārdabisku siltumu.
Novēlu Jums visiem stipru ticību, veselību un labvēlības garu ģimenēs, lai katrā prieka vai ciešanu stundā Dieva Dēls ir ar Jums un Kristus dzimšanas svētki kļūst par miera, gaismas un Dieva svētības svētkiem!

Krāslavas Sv. Ludvika Romas katoļu draudzes prāvests Eduards VOROŅECKIS