Baznīcas īsziņas

* Pāvests Francisks paziņoja, ka 2014. gada 27. aprīlī, Dieva Žēlsirdības svētdienā, viņš divus savus svētīgos priekštečus, Jāni XXIII un Jāni Pāvilu II pasludinās par svētajiem. Svētais tēvs Francisks pāvestu Jāni XXIII, kurš sasauca Vatikāna II koncilu, raksturo kā cilvēku, kurš ļāva Kungam sevi vadīt. Savukārt Jānis Pāvils II, pēc viņa domām, bija “izcils Baznīcas misionārs, kurš veica neskaitāmus ceļojumus pa pasauli, lai visur sludinātu Eveņģēliju un tiktos ar dažādu reliģiju pārstāvjiem.”

* Oktobra sākumā Rīgā notika Latvijas Katoļu Baznīcas mocekļa, godināmā bīskapa Boļeslava Sloskāna 120 gadu jubilejai veltītie pasākumi. Atklāta B. Sloskāna iela, kas ved uz Rīgas Katoļu ģimnāziju (RKĢ). Notika arī ekumenis-kais dievkalpojums. RKĢ telpās iesvētīta vajātās Baznīcas mocekļu un ticības lieci- nieku Piemiņas istaba. B. Sloskāna jubilejai veltītajā starptautiskajā konferencē “Patie- sība un piedošana” varēja atcerēties un iedziļināties godināmā bīskapa-mocekļa dzīves gājumā. Ticīgie tiek aicināti lūgties par drīzu B. Sloskāna beatifikāciju (izsludināšanu par svētīgu) un kanonizāciju (iecelšanu svēto godā).

* Latviešu valodā izdots pirmais mācību līdzeklis bērnu sagatavošanai sakramentiem. Tas ir katehēzes mācību komplekts “Mana Pirmā Svētā Komūnija — katehēze Gandarīšanas un Euharistijas sakramenta pieņemšanai.” Komplekts sastāv no trim mācību līdzekļiem. Grāmatā bērniem (cena Ls 1,50) ir stāsti, jautājumi, galvenās atziņas, lūgšanas. Darba burtnīcā (Ls 1,10) ievietotie izdevumi palīdzēs izprast grāmatas tekstu. Katehēta grāmata (Ls 2) ir metodiskais līdzeklis katehētam abu bērniem paredzēto mācību līdzekļu izmantošanā. Grāmatas nopērkamas izdevēja, Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta (RARZI), Klostera ielā 4-35) un Rīgas Metropolijas kūrijas (M. Pils ielā 2a) grāmatu galdos Rīgā, kā arī draudžu grāmatu galdos.
Pēc “Katoļu Baznīcas Vēstneša”