“Pirmā Komūnija — liels notikums”

Tie bija prāvesta Eduarda Voroņecka ievadvārdi 16. jūnija rīta Sv. Misē. Tajā 25 krievvalodīgie Krāslavas Sv. Ludvika draudzes jaunie locekļi pirmoreiz zem maizes zīmēm saņēma Jēzus Kristus Miesu — savas dvēseles barību. Kristīgās mācības skolotāji Jevģēnija Sergejenko un Ēriks Zaikovskis mācību gada laikā gatavoja bērnus šim svinīgajam brīdim. Piektdien prāvests E. Voroņeckis pārbaudīja zināšanu līmeni. Bet sestdiena bija grēksūdzes diena, kad bērni nožēloja grēkus un sagatavoja savas sirdis tikšanās brīdim ar Jēzu. Un nu bija pienākusi pirmās Komūnijas diena, tā nozīmē savienošanos ar Kristu — visu žēlastību avotu.

Sprediķī prāvests uzsvēra, ka Komūnija (jeb Vissvētākais Sakraments — Euharistija) pavairo svētdarošo žēlastību dvēselē, novājina ļaunās tieksmes, dod gribu un spēku darīt labu, tāpēc tai jākļūst par mūsu garīgās dzīves centru. Vecākiem šajā ziņā jākļūst par paraugu. Par ticību Dievam vajag ne tikai runāt, bet arī apstiprināt to darbos. Pirmā Komūnija ir tikai kristīgās dzīves sākums.

Vēršoties pie gaviļniekiem un viņu vecākiem, draudzes gans uzsvēra: “No jums, vecāki, atkarīgs, kā tālāk attīstīsies jūsu bērnu garīgā dzīve, vai viņi kļūs par labiem kristiešiem. Dzīvā maize lai stiprina jūs, bērni, ticībā, cerībā un mīlestībā, pavadot ceļā uz mūžīgo dzīvi.”

Tās pašas svētdienas galvenajā Misē pirmo Sv. Komūniju pieņēma arī 22 latviešu grupas bērni, kurus tam sagatavoja Irēna Zambare.