Apguva mākslu ticēt un lūgties

Tradicionāli katoļu Baznīcas kopienās Lielā gavēņa laikā tiek organizētas rekolekcijas (garīgie vingrinājumi). Tās var būt dažādu veidu un ilguma, ar konferencēm un bez tām. Taču mērķis ir viens — kopā ar Dievu pārdomāt un sakārtot savu dzīvi.

* 2. martā Rēzeknē diecēzes bīskapa Jāņa Buļa vadībā notika vienas dienas rekolekcijas kristīgās mācības pasniedzējiem, katehētiem, katoļticīgajiem skolotājiem. Tajās piedalījās pārstāvji no visas Latgales, arī no Krāslavas, citām Aglonas, Dagdas un Krāslavas dekanāta draudzēm. Andrupenes draudzes prāvests, kanonisko tiesību doktors Mihails Sivickis konferencē pievērsa klātesošo uzmanību tam, cik daudz ļaunā ienaidnieka slazdu, īpaši caur masu medijiem, internetu, TV, tiek izlietots, lai jaunajās sirdīs nonāvētu tikumu un ticības asnus. Bīskaps Jānis Bulis runāja galvenokārt par pāvesta kalpojuma nozīmi Baznīcas dzīvē un aicināja visus lūgties par konklāvu un nākamo Svēto tēvu. Mākslu ticēt un lūgties rekolekciju dalībnieki pilnveidoja arī Sv. Misē, dziedot “Rūgtās asaras” un apcerot apstāšanās Krustaceļā.

* Sv. Ludvika Krāslavas draudzē, kā ierasts, 40 stundu Lielā gavēņa rekolekcijas notika sv. Jāzepa svētkos. Ik dienu 3 - 4 Sv. Mises, Vs. Sakramenta adorācija, svētā Komūnija, Dieva Vārds, saturīgas homīlijas, Krustaceļš, “Rūgtās asaras”, Rožukronis, intensīvākas lūgšanas nekā parastā ikdienā, grēksūdze palīdzēja ticīgajiem atgūt vai nostiprināt saikni ar Dievu.

* Rekolekcijas notika arī Priedaines, Varnaviču un citās draudzēs, vienmēr nesot lielākus vai mazākus garīgo vingrinājumu augļus, lai Lieldienas varētu sagaidīt ar atjaunotu cerību un pateicību.

Sagatavoja Genovefa KALVIŠA