Retro sapnis nakts krāsā

img

Kad Skolas ielā, netālu no redakcijas, sāka parkoties melns retro auto, kļuva skaidrs, ka Krāslavā parādījusies vēl viena “Volkswagen-vabolīte”.

Aizrit gadu desmiti, bet šis oriģinālais modelis turpina priecēt acis dažādu automašīnu plūsmā.



Pirmo pārsteigumu piedzīvoju starptautiskajā izstādē EXPO-2000 Hanoverē, kur Meksika izrotāja savu paviljonu ar “vabolīšu” trapeci. Fantastisks skats! Vācijā ražotā modeļa popularitāte sasniedza tādus apmērus, ka Vācijas automobiļu ražošanas parādījās Latīņamerikā. Var nešaubīties par “nenovecojošo” vabolīšu miljonu ražošanu. Otro reizi es apbrīnoju krāsainās “vabolītes” Krāslavā. Jā, jā, pasaulē populārās retro skates bija sasniegušas arī mūsu provinces pilsētu, kļūstot par vasaras svētku rotu. Trešais gadījums - iepazīšanās ar Kristīni, oriģinālās automašīnas īpašnieci.



Izjūtot simpātijas pret laikrakstu “Ezerzeme”, dāma pie stūres piekrita īsai sarunai. Jaunajā ģimenē jau bija automašīna BMW, bet, kad Kristīne pavasarī saņēma auto vadītājas apliecību, tad sāka sapņot par savu auto. Rihards neiebilda, piedāvādams izvēlēties modeli pēc savas gaumes. Kristīne atzīst, ka šī vēlme sadalījās divās daļās: gribējās vai nu “golfiņu”, vai “vabolīti”. Priekšroka tika dota otrajam variantam, taču meklējumi ne tik ātri vainagojās panākumiem. Retro folksvagen ir rets modelis, Krāslavā tikai daži, Daugavpilī arī ne tik daudz šādu auto, toties Rīgā un Jūrmalā ar slavenajiem retro klubiem ir daudz šādu modeļu. Meklējumi bija grūti: “vabolīte” tika meklēta pat Lietuvā, bet atradās... Daugavpilī.



Ieraudzījuši melno skaistuli ar metālisko spožumu, Rihards un Kristīne uzreiz saprata - veiksme! Automašīna bez konkrēta vecuma, bez defektiem, lieliskā stāvoklī, pieņemama cena. Un nav mazsvarīgi - Kristīne ir trešā īpašniece, arī otrā īpašniece bija dāma pie stūres, kura acīmredzot ļoti mīlēja savu dārgumu. Pēc izskata “vabolīte” ir šķietami vecmodīga, bet, kā saka, tas ir gaumes jautājums. Toties salonā - pilnīgs komforts, ieskaitot apsildāmus sēdekļus. Pierast bija viegli.



Laimīgā Kristīne ir ļoti apmierināta ar ieguvumu, un nav izslēgts, ka ar laiku papildinās retro klubu, vislielāko pasaulē.



Laimīgu ceļu!




Aleksejs GONČAROVS