Senioru skolas vasaras jaunumi

img

​Vasara – brīvdienu un atpūtas laiks. Parastas skolas vasarās ir slēgtas, taču Senioru skolā darbs ne tikai neapstājās, bet kļuva intensīvāks un daudzveidīgāks.

Vasaras semestra programma tāpat kā iepriekšējā gadā sastāv no vairākiem tematiskiem blokiem: pārgājieni un ekskursijas pa mūsu novada skaistākajiem dabas nostūriem, garīdzniecības un arhitektūras centru apmeklējums, iepazīšanās ar vietējo uzņēmumu darbību, pazīstamu mākslinieku un amatnieku meistarklases, citas interesantas nodarbes. Atskatoties uz paveikto vasaras pirmajā pusē, labprāt atceramies katru pasākumu, katru tikšanos ar interesantiem cilvēkiem, kuri atstāja daudz patīkamu iespaidu.



Maija sākumā Senioru skola veica pastaigu pa Adamovas taku. Svarīgi bija paspēt ieraudzīt šī lapu koku meža zemākā līmeņa ziedaugu daudzveidību, kamēr vēl nebija izplaukušas koku lapas. Šopavasar mums izdevās uzminēt laikapstākļus un ieraudzīt patiesi lielisku ziedu paklāja gleznu. Ar interneta palīdzību mēs uzzinājām dažu ziedošo augu nosaukumus, kā arī to īpatnības. Izrādās, ka tur mīt laksis, sīpolu dzimtas augs, kuru var izmantot pārtikā kā salātus. Bez šaubām, šī pastaiga kļūs par vienu no Senioru skolas iemīļotākajām ikgadējām tradīcijām. Jau pēc nedēļas mēs devāmies pie cita unikāla dabas objekta – Velnezera jeb Čertoka. Tas ir ne tikai leģendārs tūrisma objekts, bet arī brīnišķīga vieta relaksējošai un mierīgai pastaigai gar ūdenstilpnes kadiķa krāsā krastu, kurš kontrastē ar jauno bērzu lapu maigo zaļumu. Bet maija pēdējā dienā liela grupa Senioru skolas studentu veica pārgājienu uz Daugavas kreiso krastu Priedainē, kur atrodas dabas parka „Daugavas loki” skatu tornis. Par programmas kulmināciju kļuva vasaras saulgriežu svinēšana Šokolādes kalnā, kura šoreiz noslēdzās ar pamatīgu lietusgāzi, taču, neskatoties uz to, tas palika atmiņā kā pats jautrākais Senioru skolas vasaras semestra piedzīvojums.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 56 (25.07.2017.)