Paldies jums, vecāki un pedagogi!

img

Jūnija dienas aizzib kā taureņi ziedošā pļavā. Dagdas vidusskolas mācību kabinetos valda vasaras brīvdienu klusums. Pagājušajā avīzes numurā mēs stāstījām par divpadsmitās klases skolēnu pavadīšanu patstāvīgajā dzīvē, bet pirms pašiem Līgo svētkiem par izlaiduma balles galvenajiem varoņiem kļuva divas devītās klases. Kāds turpinās mācības dzimtajā skolā, kāds izvēlēsies izvēlētās profesijas apguvi citā mācību iestādē. Visi ceļi ir labi, galvenais – nekļūdīties! Laimīgs ir tas, kurš visu dzīvi var darīt sev tīkamu darbu.



Un, ņemot piemēru no divpadsmitklasniekiem, arī devīto klašu skolēni nolēma izlaiduma balli rīkot mājīgajās Dagdas Kultūras centra telpās, kur pieredzējušie organizatori prot radīt neaizmirstamu svētku atmosfēru. Plašajā zālē knapi satilpa visi svinīgi sapucējušies viesi – vecāki, radinieki, draugi un draudzenes. Ziedu klēpji, smaidu jūra, tas nekad neaizmirstās… Tā ir nozīmīga diena ne tikai absolventiem, bet arī klases audzinātājām Allai Dzalbei un Ausmai Grizānei.



Skanot maršam, viņi ienāca zālē, tika atskaņota Latvijas Republikas himna. Nedaudz apmulsušajiem svētku vaininiekiem tas ir pirmais izlaidums dzīvē! Viņus sirsnīgi sveic skolas direktore Vija Gekiša, Dagdas pilsētas un pagastu apvienības vadītājs Edgars Tjarve un klases audzinātājas. Visa svinīgā ceremonija tika papildināta ar deju un dziesmu priekšnesumiem, absolventiem dāvanas sagatavojuši labākie skolas pašdarbības kolektīvi un solisti. Pasākuma vadītāji Oskars Stepiņš, Mārtiņš Zeiza un Evelīna Gunberga absolventiem velta cildinošus vārdus dzejā un prozā. Pateikties pedagogiem un vecākiem, pasniedzot ziedu pušķus – tā ir nezūdoša tradīcija. Acīs mirdz asaru pērles…



Pasniedzot apliecību par pamatskolas beigšanu, katrs saņēma arī pateicību no skolas par īpašiem nopelniem. Starp labākajiem no labākajiem nosaukšu tikai četrus 9.a klases pārstāvjus – Katrīna Kuzņecova, Paula Plivča, Alīna Golube un Deivids Šaltis. 9.b klases lepnums – Undīne Goligina, Nikita Zavadskis un Kristija Rutka.



Klasesbiedru draudzība vieniem turpinās šīs pašas skolas sienās, citiem – jaunās mācību auditorijās un kolektīvos. Laime vienmēr to cilvēku pusē, kuri nebaidās stāties pretī grūtībām un redz galveno dzīves jēgu kalpošanā citiem. Noteikti dzimtenē! Svešumā ir rūgta maize…



Aleksejs GONČAROVS