Māte - ģimenes sirds

img


Latvijā Mātes dienu atzīmē maija otrajā svētdienā. Šajā dienā visi sveic savas māmiņas un vecmāmiņas. Bērni deklamē dzeju, dzied dziesmas un dāvina ziedus.

Māte ir ģimenes sirds. Būt mātei ir liela atbildība, kas sievietei jānes visas dzīves garumā, pat tad, kad bērni jau ir lieli. Jebkurā vecumā bērni saka burvju vārdu “māte”. Kādai viņai jābūt? Pats galvenais, viņai jābūt laipnai un viedai. Tādai, pie kuras vienmēr var nākt pēc padoma, saņemt atbalstu, aizsardzību un labu vārdu. Katrs bērns ir saistīts ar māti visas savas dzīves garumā. Katram svarīgs ir mātes atbalsts, sajūta, ka ģimenei esi vajadzīgs. Tikai tad bērns būs laimīgs un varēs iepriecināt savus vecākus. Katrs bērns neatkarīgi no vecuma gaida svētību no savas mātes, jo Dievs uzklausa mātes lūgšanas. Ir ļoti svarīgi, ko māte novēl saviem bērniem, kādu enerģiju sūta, kādu piemēru rāda. Tas tieši ietekmē bērna turpmāko dzīvi. Dievs dod mātēm bērnus, ar to uzliekot sievietēm lielu atbildību. Galvenais mērķis ir audzināt savus bērnus par labiem cilvēkiem un ievirzīt viņus dzīves ceļā. Neviens nav tik cieši saistīts ar bērnu kā māte. Tāpēc Mātes diena ir īpaši svētki, kas liek aizdomāties par sievietes svarīgo dzīves uzdevumu.



12. maijā Krāslavas Poļu skolā notika Mātes dienai un Ģimenes dienai veltīts svētku pasākums. Šos svētkus kopā ar skolēniem organizēja Poļu skolas skolotāji. Tika aicināti bērnu vecāki un vecvecāki. Svētki pagāja svinīgi un sirsnīgi. Skolēni saviem vecākiem dāvināja dziesmas, dzejoļus, dejas, laipnākos un sirsnīgākos vārdus latviešu un poļu valodās. Kas var būt labāks, kā vērot savu bērnu uzstāšanos, klausīties viņu balsis un baudīt viņu straujās deju kustības! Tas ir prieks vecākiem! Īsta laime!



Skolas zālē pulcējās skolotāji, skolēni un vecāki. Valdīja vienotības un svētku prieka gaisotne. Svētku noskaņu papildināja mammas un tēta portretu izstāde, ko paši bērni veidoja saviem vecākiem. Tāpat 12. maijā Krāslavas Poļu skolu apmeklēja augsti viesi – priesteris Janušs Bulašs, Krāslavas poļu biedrības “Štrumeņ” pārstāvji, kā arī biedrības "Latvijas Poļu Savienība" priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe. Viesi teica svētku uzrunu, sveica māmiņas un vecmāmiņas Mātes dienā, pārrunāja ģimenes nozīmi un vērtību cilvēka dzīvē. Patiesībā šī ir galvenā bagātība. Patiešām, zūdošā pasaulē viss pāriet, bet mēs paliekam savos bērnos un mazbērnos. Svinīgo pasākumu papildināja pavasarīgas noskaņas, kas priecēja sirdi un sildīja dvēseli. Katrs skolēns kā sauleszaķītis dzejā, dejā un dziesmās uzsmaidīja mammai un tētim. Varēja redzēt, cik ļoti bērni centās. Neskatoties uz visiem dzīves izaicinājumiem un pārbaudījumiem, Krāslavas Poļu skola turpina aktīvu radošo darbību, ir iedvesmas pilna un atvērta ikvienam: skolēniem, vecākiem un, protams, viesiem. Pasākuma organizatori ir pateicīgi visiem, kas bija tajā brīnišķīgajā dienā! Jo svētkus var radīt tikai tad, kad esam kopā! Uz drīzu tikšanos Krāslavas Poļu skolā!



Karīna BIRUĻE