Radošums sākas ar izbrīnu

img


Aprīlis iesākās rosīgi: ar melodiskiem dzērvju saucieniem debesīs un Putnu dienām Krāslavā un Dagdā. Tad, līdz ar sen gaidīto siltumu, saņēmu uzaicinājumu uz Indru - tūrisma sezonas atklāšana! Un ne tikai…



Piektdiena, maigiem saules stariem ieskauta diena, pie Laimes muzeja - ziemas sezonā aizmirsts automašīnu pieplūdums. Pamatā - pazīstamas pagastu pārstāves, izcilas rokdarbnieces. Vistālākais viesis ir Latgales fotogrāfu biedrības pastāvīgais vadītājs Igors Pličs. Tur, kur ir viņš, vienmēr ir ekspozīcija, šoreiz mākslas darbu kolekcija no jubilejas fotoalbuma “Latgalietis 21. gadsimtā”. Lielisks muzeja papildinājums – sākoties tūrisma sezonai! Ir divtik patīkami redzēt mūsu Ilonas Stepiņas profesionālās fotogrāfijas starp slavenu Latgales meistaru darbiem. Šim nolūkam ir vērts vēlreiz atbraukt uz Indru.



Otrs svētku dienas akcents ir vietējās rokdarbnieces Regīnas Korovackas neparastu, austo izstrādājumu izstāde. Patriotiskais impulss ne tikai vārdos – darbos. Tradicionālajā skalu deķu aušanas tehnikā izausti trīsdesmit trīs Indras pagasta vēsturisko sādžu nosaukumi. Diemžēl – izmirušo. Ar cerību - bēdīgais saraksts apstāsies! Un viņa žurnālistam priecīgi saka: "Mans dzimtais Šņokovas ciems ir dzīvs!"



[...]



Aleksejs GONČAROVS
 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.15



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv