Krāslavā atvērta jauna autoskola

img


Līdz ar pirmo pavasara mēnesi Latvijas iedzīvotājiem beidzot ir ilgi gaidītā iespēja atkal doties iepirkties jebkurā veikalā, sanākt kopā, apmeklēt kafejnīcu vai kino. Bet Krāslavas un novada iedzīvotāji var sākt mācības jaunā autoskolā, kas atrodas pilsētas centrā. Autoskolas “De Lana auto” direktore Svetlana Sokolova pastāstīja par autoskolu un nākotnes plāniem mūsu nelielajā pilsētā.

Svetlana, jūs esat autoskolas direktore. Kā un kad ienācāt šajā uzņēmējdarbības jomā?



Autoskolā strādāju jau ilgu laiku. Vēl 2002. gadā Daugavpilī atvēru autoskolas “Fortūna” filiāli. Un daudzi mani atceras, pazīst un saista tieši ar šo autoskolu. Nostrādājot vairāk nekā desmit gadus, 2014. gadā nolēmu atvērt savu uzņēmumu, kā rezultātā radās autoskola “De Lana auto”. Šogad mums paliek astoņi gadi. Tas, protams, salīdzinoši nav daudz, bet nav arī maz. Šajā laikā mūsu teorētisko zināšanu un praktisko iemaņu pieredzējušo pasniedzēju komanda ir apmācījusi pretendentus gan ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) kuponiem, gan strādājošo apmācību projektā.



Kāpēc nolēmāt atvērt filiāli Krāslavā?



Strādājot novēroju, ka pie mums vēršas cilvēki, kuri vēlas iegūt tiesības, īpaši traktortehnikas, no kuriem liela daļa ir no Krāslavas un tās apkaimes. Jo traktortehnikas vadītāja apliecība palielina iespējas atrast pienācīgu darbu ar atbilstošu atalgojumu. Turklāt mēs piedāvājam apmācību tādām retām traktoru kategorijām kā meža un ceļu tehnika. Ir zināms, ka tuvumā nav līdzīgu kursu.



[...]



Jeļena AVSJUKEVIČA



Foto no Svetlanas SOKOLOVAS personīgā arhīva



 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.12



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv