Jauks pavasara pasākums Skaistā!

img


Pēc divu klusu, pārdzīvojumu, pārdomu, mazliet niknuma, mazliet sāpju piepildītu gadu, 12. martā Skaistā pavasara svētki sasauca kopā pagasta sievietes, lai nosvinētu Starptautisko sieviešu dienu. Tā kā pandēmijas smagā ķepa vēl joprojām jūtama, svētki tika svinēti mazliet citādāk. Koncerta programmu nevarēja noskatīties klātienē. Taču tas neliedza sanākt kopā - pasēdēt, parunāties, paskatīties video klipus, iemalkot tēju, kafiju, nobaudīt cienastu. Pēc vēlēšanās varēja pateikt uzrunu, padziedāt karaoke, jo darbojās “brīvais mikrofons”. Patiesi, kaut ar video iespējām bija sagatavots plašs koncerts, kas ienesa pavasara vēsmas katras sievietes sirdī un atgādināja par to, ka šī ir diena, kad katra sieviete var justies iepriecināta un mīlēta. Ar video palīdzību vismīļākie sveicieni šajā dienā visām burvīgajām meitenēm un superīgajām sievietēm tika sūtīti no visas pasaules vīriešiem - gan maziem, gan lieliem! Starptautiskā sieviešu diena vīriešiem ir viens liels iemesls, lai izrādītu uzmanību un rūpes tām sievietēm, kuras viņu dzīvē ir visdārgākās - mātes, sievas, meitas. Viņas ir pelnījušas dāvanas, ziedus, labus un mīļus vārdus katru dienu, kaut gan ikdienas steigā un rūpēs tas diemžēl nereti aizmirstas. Sieviete taču ir kā pavasara zieds - plaukstoša tās jaunībā un ziedoša tās briedumā, bet kā mēs zinām, ikkatrs zieds ir jālolo.

Iepriekš katru gadu 8. martā Skaistas sievietes svētku programmā sveica deju grupa “Harmonija” ar skaistām, dažāda rakstura dejām. Bet tā kā divi klusuma gadi ir aiz muguras un deju ritmi ir apklusuši, sveicienus varēja saņemt tikai video ierakstā. Piebildīšu, ka šogad būtu pilngadības - astoņpadsmitais pavasaris, kad “Harmonija” svētkos priecēja savus skatītājus, jo februārī līnijdeju grupai palika - 18!



Tradicionāli katru gadu 8. martā tika rādīts modes šovs, tāpēc arī šogad netika mainītas tradīcijas, bet sieviešu uzmanībai modes šovs tika radīts ar video palīdzību, protams “Harmonijas” izpildījumā.



Daudz skaistu, siltu, mīļu novēlējumu teica pasākuma vadītāja. Vīriešu uzmanībai - indiešu gudrība: “Ja sieviete staro, - visa māja ir gaismas pilna, ja sieviete sadrūmusi, - mājās satumst”.  Turpinājumā - skaists novēlējums: “Lai Jūsu mājas ir gaismas un mīlestības siltuma piepildītas, lai tikai sievietei piemītošais maigums un gudrība spēj iedvesmot vīriešus lieliem darbiem!”



[...]



Janīna UNGURE



Ilgas AKUTJONOKAS foto



 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.11



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv