Dagda pulcē medniekus

img


Februāra pēdējā sestdiena iepriecināja daudzus āra aktivitāšu cienītājus. Caurspīdīgi zilajās debesīs - reti mākoņi, un spoži saules stari ne tikai spīd, bet arī silda. Lauku ceļi kļuvuši dubļaini, dienvidu nogāzēs nokusušā sniega vietās vīd brūngans zaļums, upes uztūkušas un izplūdušas no krastiem, burbuļo ūdens tērcītes... Pieci mednieku kolektīvi šo jauko dienu labprātāk pavadīja uz Sīvera ezera ledus, jo medības un makšķerēšana – nešķiramas māsas ar neiztrūkstošu sāncensību kaislību!

Mans maršruts - Dagda, kur nemitīgi kaut kas notiek. Pasākumi ne tikai vietējā mērogā, šoreiz reģionālā mērogā - Latgales medību trofeju izstāde. Godīgi sakot, mans senais paziņa, dedzīgais makšķernieks un mednieks Raitis Azins trīs reizes aicināja un telefoniski noskaidroja: vai salidojumā būs kāds “Ezerzemes” pārstāvis? Kā var atteikt... No pieredzes zinu, ja ir lūgums atspoguļot presē, tad tā ir droša zīme, ka pasākums tiks aizvadīts visaugstākajā līmenī.



Jau ceturto reizi veicu reportāžu no Dagdas medību trofeju izstādēm, un viss, kā zināms, ir vērtējams salīdzinājumā. Varu teikt, ka laika gaitā pasākums tiek aizvien plašāk pārstāvēts un ja līdz šim ekspozīcijai pietika ar Dagdas kultūras centra izstāžu zāli, tad šogad eksponātu divkārt, ja ne trīskārt vairāk, tāpēc daļa statīvu ar trofejām pārcēlās uz lielo skatītāju zāli, kur notika medaļu pasniegšanas ceremonija.



[..]



Aleksejs GONČAROVS



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.9



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv