Priekšā vēl vērienīgāku ideju īstenošana

img


Šī gada 15. februārī apritēja 5 gadi, kā dibināta biedrība °Krāslavas māmiņu klubs° (KMK). Šajā laikposmā no sociālo tīklu domubiedru grupas Māmiņu klubs ir pārtapis par Krāslavas aktīvāko organizāciju, kas pievērsusies sociālai darbībai ar
ģimenēm un bērniem. Atskatīties uz paveikto un pastāstīt par nākotnes iecerēm lūdzām biedrības dibinātājām Guntai Ahromkinai, Danai Lahtionovai, Ievai Maļinovskai un Oksanai Matejai.

Kā radās, doma dibināt KMK Krāslavā?



Gunta: Gaidot pirmo bērniņu, sāku interesēties par dažādām vecākiem aktuālām tēmām, elementāri, par grūtniecības norisi un dzemdībām, par to mazuļu attīstību, par socializācijas iespējām pašai. Par nožēlu Krāslavā un pat Daugavpilī nebija pieejami profesionāļu vadīti grūtnieču kursi, nebija arī gatavu pakalpojumu visai ģimenei. Es ar vēl divām topošajām mammām meklējām dzemdību speciālistu Daugavpilī, maksājām naudu, lai saņemtu skaidru informāciju, bez izpušķojuma. Piedzimstot meitai, rindā jau gaidīja nākamie izaicinājumi – miega režīms, piena krīze, apkārtējo pieredze, viedokļi, garastāvokļa maiņas… un vēl un vēl un vēl. Kad mazajai bija divi mēneši, laimīgas apstākļu sakritības dēļ, Dana Lahtionova vadīja nodarbību par zīdīšanu, uz kuru atnācām mēs ar Ievu Maļinovsku un vēl dažām māmiņām un faktiski tajā dienā radās doma par nākamo satikšanos. Var teikt, ka tieši tajā dienā, 2015. gada 24. septembrī sākās vecāku kustību Krāslavā, kas vēlāk pārtapa Krāslavas māmiņu klubā.



Faktiski doma radās no vajadzības,acīmredzot, satikās īstie cilvēki – Dana, Ieva, Oksana un es, un tas ir organizācijas veiksmes stāsts. Augot bērniem, iedvesmojoties no viņiem un mūsu pašu ģimeņu vajadzībām, dzimst jaunas ieceres. 



Jeļena AVSJUKEVIČA



Foto no Krāslavas māmiņu kluba arhīva



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.7
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv