Caur mākslu uz mīlestību

img


10. jūlijā Daugavpils pilsētas domes telpās notika Krāslavas slimnīcas ķirurga Vjačeslava Aprupa gleznu izstādes “Caur mākslu uz mīlestību” atklāšana.

Glezniecības iemaņas, kas apgūtas pašmācības ceļā, gadu gaitā mākslinieks izkopis līdz līmenim, kas aizkustina mākslas cienītāju sirdis.



Izstādes atklāšanā Vjačeslavs pastāstīja, ka viņa uzdrīkstēšanās attīstīt savu talantu pamudinājusi glezniecībai pievērsties arī dažus viņa kolēģus. Tāds arī bijis viņa mērķis – pamudināt kolēģus uzdrīkstēties atklāt sevī ko jaunu un brīnišķīgu, iepriecināt sevi un līdzcilvēkus.  Māksla palīdz atbrīvoties no stresa pēc smagas darba dienas, maina dzīves skatījumu, atklāj agrāk nepamanītas skaistuma nianses. Brīnišķīgi, ka mākslinieku viņa jaunradē atbalsta ģimene. Izstādes atklāšanā piedalījās arī dzīvesbiedre un meita. Apsveikt novadnieku bija ieradušies arī krāslavieši un citi viņa talanta cienītāji. Izstādes māksliniecisko gaisotni paspilgtināja mūzika saksofona skaņās Daugavpils Mūzikas vidusskolas pedagoga Andreja Ivanova izpildījumā. 



Vjačeslava Aprupa gleznu izstādi Daugavpilī organizēja Valentīna Šabuņeviča un Aivars Andžāns.



Interviju ar vienu no izstādes mecenātiem lasiet laikraksta nākamajā numurā.



Iveta LEIKUMA