Veloceļojums pa pilsētas vēsturiskajām vietām

img

Lielākais piektdienas pasākums – velo ekskursija “Krāslavas vēsture pilsētas ielu garumā”.

Uz starta līnijas stājās 180 zinātkāri aktīvās atpūtas cienītāji. Dalībnieki – no gada vecuma līdz pat cienījamam vecumam. Mūsu Vēstures un mākslas muzeja gidi aizraujošā veidā atklāja jaunas Krāslavas vēstures lappuses, bet finiša taisnē pats grāfs Plāters rīkoja novadpētniecības eksāmenu pils kompleksā.




Balvu izlozē piedalījās eksprezidents Raimonds Vējonis un novada domes vadītājs Gunārs Upenieks. Laimīgā loze padarīja šo dienu neaizmirstamu ciemiņam no Aizputes novada Ingai Girdo. Galvenais sponsors, lauksaimnieks Aleksandrs Ivanovs, pasniedza izzinošās ekskursijas dalībniecei modernu velosipēdu. Ingas vīrs Viktors ir krāslavietis, un uzvārds Girdo ir pazīstams ne tikai Augustovkā. Pats biju liecinieks tam, kā tika dibinātas darījumu attiecības starp “Raudovišķu” un “Dobenas” saimniecību īpašniekiem. Apmaiņa ar tālruņa numuriem, uzaicinājums ciemos. Četru cilvēku ģimenē pirms tam bija trīs velosipēdi, izloze noderēja!




Visus velo brauciena dalībniekus cienāja ar putru – piedāvājums no Latgales kulinārā mantojuma plašā klāsta. Desertā – uguns šovs “Vilciens”, baltkrievu grupas “Polockij zvjaz” pārsteigums. 



Aleksejs GONČAROVS