"Tas ir vajadzīgs dzīvajiem" – atceras izglābtā pasaule…

img

Jau septiņdesmit četrus gadus cilvēce dzīvo bez globāliem kariem. Pateicoties lielajai uzvarai! Par to runāja pie Eiropas atbrīvotāju Brāļu kapiem Krāslavā piemiņas pasākuma rīkotājs Aleksandrs Lukša, Krievijas Federācijas ģenerālkonsuls Andrejs Vladimirovs un novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Jevtušoks.

Klusuma mirklis – piemiņas apliecinājums cīnītāju pret hitlerisko fašismu gaišajai atcerei, cilvēku, kuri nesaudzēja savas dzīvības cilvēces glābšanai no lielākā ļaunuma pasaulē. Otrā pasaules kara veterānu rindas kļūst arvien retākas, taču atmiņa ir dzīva...



Frontinieku dziesmas pie obeliska izpildīja ansambļi “Ivuška” un “Viktorija”, un soliste Tatjana Raciņa. Simtiem sārtu neļķu un tulpju kā paklājs nosedza granīta plāksnes ar varoņu, kuri izglāba pasauli no brūnā mēra, iegravētajiem vārdiem. Šajās dienās, astotajā un devītajā maijā, visos kontinentos gluži kā nemirstīgo pulks gājienos devās miljoniem karavīru-atbrīvotāju bērnu, mazbērnu un mazmazbērnu, turēdami rokās kara veterānu portretus. Maskava, Londona, Parīze, Vašingtona, Kijeva, Rīga, Liepāja, Daugavpils... Karš nedrīkst atkārtoties!                                                                                                                                                                                         



 



Aleksejs GONČAROVS