Sirds siltumam

img

Apciemojums, kopīgi paveikts radošais darbs – kas var vairāk iepriecināt un sasildīt sirdis ļaudīm, kuri savas vecumdienas pavada pansionātā.

1. oktobrī, Starptautiskajā veco ļaužu dienā, uz Krāslavas novada Robežnieku pagasta Skuķu sociālās aprūpes centru devās “Varavīksnes” vidusskolas skolēni un skolotājas, lai apciemotu tā iemītniekus un darbiniekus, aizvestu cienastu un kādu vērtīgu dāvanu. Vērtīgu nevis naudas izteiksmē, bet bagātu ar sapņiem, mīlestību un ieguldīto darbu.



Šī dāvana – glezna - kopīgs pansionāta iemītnieku un “Varavīksnes” vidusskolas skolnieces Renātes Ruskules radošais darbs.



Ideja par šādu kopīgu darbošanos radās jau pagājušā gada Ziemassvētkos, kad viesojoties pie pansionāta iemītniekiem Krāslavas Sv. Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas priesteris Rostislavs Terehovs un biedrības “Latvijas sociālās adaptācijas asociācija” pārstāvji līdz ar citiem apsveikumiem aprūpes centra iemītniekiem atstāja audeklu gleznai un pamudināja viņus ieskicēt savus sapņus. Darbiņš tika paveikts līdz Lieldienām un atceļoja uz Krāslavu. Nu bija laiks gleznas tapšanai. Sulīgās krāsās, talantīgās meitenes uzgleznoti, uz audekla iemirdzējās veco ļaužu sapņi – saulīte, taureņi, putni tālumā, strautiņš zaļajā zālē - saulaina vasaras diena, kas atsauc atmiņā bērnības bezrūpīgo laiku – bez sāpēm, bez vilšanās, bez vientulības.



Lai iepriecinātu seniorus, skolēni bija sagatavojuši sirsnīgu koncertu. Guntis Ungurs runāja gan savu, gan citu autoru dzeju. Ilga Ļapere, Adriana Ļebedoka un Jeļizaveta Andžāne – vokālā grupa “Karamelītes” kopā ar vadītāju Ritu Andrejevu iesaistīja seniorus kopīgās dziesmās.



Skolotāja Margarita Borodina-Ignatoviča novēlēja visiem labu veselību, sirds siltumu, ticību un cerību dvēselēs. “Protams, ka gribētos jūs apciemot un samīļot biežāk, ne tikai svētkos. Mēs centīsimies! Glezna atgādinās jums par mūsu skaistajām tikšanās reizēm!”



Iveta LEIKUMA