1. septembris Ūdrīšu pagasta bibliotēkā

img

1. septembris - kādam ļoti gaidīts, kādam ļoti negribēts, bet tas ir klāt. Šogad mācību gads nesākās 1. datumā, jo bija sestdiena. Taču tā bija lieliska iespēja izbaudīt svētku burvību kopā ar bērniem mūsu bibliotēkā. Mēs satikāmies šajā saulainajā dienā, lai pavadītu to kopā. Zīmējām, spēlējām, dalījāmies sarunās pie tējas tases, par to, kā pavadījām vasaras brīvdienas. Daži, šī gada pirmklasnieki stāstīja par savu satraukumu un vēlmi doties jaunajā dzīves posmā – sākt skolas gaitas. Lielākie bērni stāstīja par to, ka ir gatavi atgriezies skolas solā, gūt jaunas zināšanas un jaunas emocijas. Šis 1. septembris Ūdrīšos bija bērnu smiekliem piepildīts.

Bērni, jaunieši un pieaugušie Ūdrīšu pagasta bibliotēkā var izvēlēties kāroto grāmatu, izlasīt jaunos laikrakstus un žurnālus. Un ne tikai, tā ir vieta kur satiekas cilvēki, kuri interesējas par dzīvi. Šeit var labi pavadīt brīvo laiku. Var nomaksāt rēķinus, nokopēt vajadzīgos materiālus, atrast informāciju, sazināties ar draugiem un paziņām, jo ne visiem mājās ir interneta pieslēgums.



Ne visi bērni mīl lasīt grāmatas, bet tas nav iemesls, lai neapmeklētu bibliotēku. Skolnieki pēc stundām katru dienu nāk uz bibliotēku. Bērni vienkārši komunicē savā starpā, pilda mājas darbus, izmanto datorus, spēlē dažādas galda spēles.



Jaunais mācību gada sākums ir jauna ceļa sākums. Šī ceļa sākumā novēlu skolotājiem un vecākiem izturību, pacietību, mīlestību. Skolēniem – zināšanas, neatlaidību un savu mērķu sasniegšanu. Lai viss izdodas!!!



     Ūdrīšu pagasta Augstkalnes bibliotēkas vadītāja R.Murāne