Teipošana ģimenes veselībai

img

Krāslavā, 6. februārī, pārsteidzoši kuplā skaitā tika apmeklēts biedrības “Krāslavas māmiņu klubs” organizētais seminārs “Teipošana ģimenes veselībai”. Informāciju par jauno fizioterapijas metodi un meistarklasi teipošanā sniedza Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas pēdējā kursa fizioterapijas studente Beatrise Ābeltiņa.

Teipošana ir lipīgas lentes joslu pielīmēšana dažādām ķermeņa daļām pēc īpašas metodikas. Pats teips jeb līmlente veidota no kokvilnas auduma un akrila līmes, kas ir atzīta par hipoalerģisku un veselībai nekaitīgu. Tātad, lai ar šīs metodes palīdzību uzlabotu veselību, nav nepieciešami nekādi ķīmiski preparāti. Tā ir viena no retajām, ko var izmantot grūtnieces – lai mazinātu, piemēram, muguras sāpes vai vēdera atbalstam. Izmantojot dažādas teipošanas tehnikas, iegūstami dažādi efekti – menstruālo sāpju vai galvassāpju mazināšana, tūskas novēršana, stājas defektu korekcija.  Teipošanas metodes mērķis ir veicināt ķermeņa paša dziedināšanās procesus. 



Fizioterapeits veic pacienta izmeklēšanu, veic kustību apjoma pasīvā un aktīvā novērtēšanu, veic testēšanu atbilstoši kinezioloģijas principiem. Kā rezultātā speciālists izvēlas tehniku un aplikācijas veidu atbilstoši pacienta problēmām.



Iveta Leikuma



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 13 (13.02.2018.)