Maijpukīti nevajag pārtaisīt par gladiolu

Zinātņu doktore klīniskajā psiholoģijā, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, Diāna Zande, kura ikdienā strādā ar pieaugušajiem kā terapeite, studentiem lasa lekciju kursu par attiecību psiholoģiju, plašam klausītāju lokam lasa lekcijas par bērnu audzināšanu, man līdz tikšanās dienai Krāslavas māmiņu kluba “Jauno vecāku skolā” bija Lāsmiņa no kinofilmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”.

3. februārī, dienā kad Latgales reģionā notika daudz dažādi pasākumi un aktivitātes, uz tikšanos ar Diānu Zandi pulcējās pārsvarā māmiņas, kuras  interesēja jaunākā vecuma bērnu audzināšana un problēmu risināšanas iespējas.



Lai gan nu jau drīz abi mani bērni būs pilngadīgi, bet ar vecmāmiņas statusu vēl nevaru lepoties, man trīs lekciju bloks sešu stundu garumā bija ļoti interesants un noderīgs.



Pirmkārt jau ar lektores personību, jo kaut gan pati Diāna reiz atzinusi “Es Lāsmiņa neesmu bijusi nekad,”  nebēdnīgās meitenes dzirkstošais skatiens un humora izjūta visnopietnākās tēmas padara viegli uztveramas un saprotamas.



Pati psiholoģe par sevi saka:”Esmu kompetenta no cilvēka ieņemšanas brīža līdz nāves brīdim.”  Par to bija iespēja pārliecināties uzdodot visdažādākos jautājumus un saņemot kompetentas atbildes. 



Iveta Leikuma



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 12 (09.02.2018.)