Kempings Latgalē – tas ir iespējams!

img

Šī gada 25. un 26. oktobrī Rēzeknes novada viesu namā “Zaļā sala” notika praktisks seminārs esošiem un topošiem tūrisma uzņēmējiem un darbiniekiem “Kempingi un atpūtas parki Latvijā un Eiropā”.

Pasākumu organizēja Latgales reģiona tūrisma asociācija “EZERZEME” sadarbībā ar Latvijas Kempingu asociāciju (LKA). Semināru vadīja LKA valdes priekšsēdētāja Linda Bēce. Par semināra tēmas aktualitāti liecināja ievērojams Latgales reģiona dalībnieku skaits un tas, ka viesi bija ieradušies arī no Vidzemes, Zemgales un pat Kurzemes.



Divu dienu apmācības tika organizētas tā, lai dalībnie- kiem būtu iespēja iegūt gan teorētiskās zināšanas, gan praktiski izpētīt kemperi, kuru bija atgādājuši SIA “Note” pārstāvji, gan saņemt speciālistu un ekspertu atbildes uz praktiskiem jautājumiem un saprast, kur meklēt informāciju par jautājumiem, kas saistīti konkrēti ar kempingu ierīkošanu un ar tūrisma jomu vispār.



Mums visiem jābūt patriotiem!



Protams, svarīgs aspekts šādās tikšanās reizēs ir personīgo kontaktu veidošana, iepazīšanās, tūrisma jomā strādājošo pieredzes apmaiņa un sadarbības veicināšana, jo, kā teica Marita Zaumane (kemperu eksperte): “Mums visiem jābūt patriotiem. Jo cilvēki, kurus mēs uzņemam, var aizmirst vietas nosaukumu, kur bijuši, bet iespaidā par uzņemšanu Latvijas iedzīvotāji teiks – tā uzņem Latgalē, ārzemju viesi teiks – tā uzņem Latvijā. Būsim atbildīgi! Tūrisma zelta likums - attiecieties pret saviem klientiem tā, kā jūs gribētu, lai attiecas pret jums.



”Viesu nams “Zaļā sala” – stila un sirsnības piemērs



Lielisks piemērs šajā gadījumā ir viesu nams “Zaļā sala”, kas uzņēma semināra dalībniekus. Tās rūpes un sirsnība, kas šeit tiek veltītas katram viesim, ir visaugstākā pievienotā vērtība viesu nama piedāvājumam. Cilvēki to novērtē un dalās sajūsmā viens ar otru, tāpēc “Zaļajai salai” cita reklāma nav nepieciešama. Arī man ir nācies ne vienreiz vien piedalīties dažādos pasākumos, kas organizēti šajās viesmīlīgajās telpās un vienmēr turp esmu devusies ar prieku. No sirds iesaku arī jums.



“Katrs bizness sastāv no sīkumiem, no nelielas pievienotās vērtības. Mēs visi saņēmām ar kļavas lapu rotātas kartiņas, kurās mūs uzrunāja viesu nama “Zaļā sala” saimnieki – Rita un Viktors, ar prieku par tikšanos un novēlējumiem radošam darbam un iedvesmai. Ideāla attieksme pret biznesu. Tā ir cilvēku attieksme. Par to nemaksā naudu, tā ir fantastiska pievienotā vērtība!” teica Uldis Zaumanis (kemperu eksperts).



Iveta Leikuma



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 85 (03.11.2017.)