Pats galvenais – darboties ar atvērtu sirdi!

img

Biedrības “Latvijas sociālās adaptācijas asociācija” biedri, Krāslavas sv. kņaza Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas draudzes pārstāvji un tēvs Rostislavs ciemojās biedrībā “Dagdas invalīdu brālība NEMA”.

Rīta pusē Dagdā, Lāčplēša ielā 2, mūs sagaidīja divas biedrības biedres - Diāna Poļakova un Ināra Romanovska, vēlāk pievienojās Juris Jermolajevs un Mārīte Zariņa. Viesmīlīgā tikšanās sākas ar iepazīšanos. Plašo telpu mājīgu padara daudzie suvenīri un dekori, ko darinājušas brālības dalībnieku čaklās rokas. Apaļā malkas krāsns telpas malā netiek lietota, tā arī tiek izmantota par dekora elementu. Ekspozīcija uz tās mainās, šobrīd krāsni rotā tamborēti taurenīši, kuru autore ir Viktorija Barkeviča. Diānai un Inārai no mums noslēpumu nav – saņemam atbildes uz visiem jautājumiem par rokdarbu tehniku. Jautājam, kur smeļaties idejas? “Mācāmies viena no otras un, protams, tagad visu var atrast internetā,” atbild jaukās saimnieces. No Daugavpils Neredzīgo biedrības brauc cilvēks, kurš māca pīt no klūgām.



Biedrības vadītāja Mārīte Zariņa stāsta: “Kad dibinājām biedrību, pirmais, kas mūs vienoja, bija radošā darbība. Mūsu ideja - veidot skaistumu no nekā. Ja ir daudz naudas, var nopirkt visu, bet pieejamo līdzekļu praktiski nebija. Tad arī sāk darboties fantāzija, attīstās radošums. Pirmais, kam pievērsāmies, bija lins. Draudzējāmies ar, nu jau bijušo, uzņēmumu “Krāslavas lini”.



Iveta Leikuma



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 80 (17.10.2017.)