Kāda bija aizvadītā lauksaimniecības sezona?

Aptauju Šķaunes pagastā veica A. Gončarovs.

Konstantīns Andžāns, zemnieks no Šķaunes: “Aizejošais gads nebija vienkāršs, bet es atceros vēl grūtākus laikus. Kad biju mazs puika, starp kartupeļu vagām, rokot kartupeļus, likām dēļus - lai neiegrimtu. Nearām, bet bumbuļus tāpat vilkām no dubļiem ārā. Šogad no 110 ha graudaugu izdevās novākt praktiski visu, tomēr arī no zaudējumiem izvairīties neizdevās.”



Olga Brenča no Bērziņu pagasta: “Savā piemājas saimniecībā nodarbojamies ar biškopību. Kopš pavasara bija tik lietains, ka klienti paši par 3 litru burku medus piedāvāja 30 eiro. Vasara nemaz nebija labāka: liepas gandrīz nemaz neziedēja, izglāba griķu sējumi. Kopumā gads ir viduvējs, mūsu pusē medus maksā 8 eiro litrā. Rīgā teju pusotru reizi vairāk. Šodien pārdevām 20 litrus.”



Ludvigs Beinarovičs, pensionārs no Ezerniekiem: “Atceros lietainus rudeņus, bet lai bez pārtraukuma lītu visu pavasari un vasaru… Pēc vecāku stāstiem 1946. gadā tā lija, ka sabruka dzirnavu aizsprosts. Ir bijis arī sliktāk… Šogad ar lielām pūlēm izdevās sapļaut un izkaltēt sienu brūnaļai. Graudaugus nesēju, tāpēc šī liksta mani neskāra. Daļu sava īpašuma izīrēju. Tā arī dzīvojam…”