Sociālā uzņēmējdarbība - piemēri Latvijā

img

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs 2017. gada 26. septembrī Krāslavā rīkoja semināru par sociālo uzņēmējdarbību.

Šoruden Latvijas reģionos darbu uzsāka Sociālās uzņēmējdarbības vēstnieku tīkls - aktīvi un radoši dažādu jomu profesionāļi, kuri palīdzēs Latvijas pilsētu un novadu iedzīvotājiem labāk iepazīt un izprast sociālās uzņēmējdarbības iespējas un nianses.



Sociālās uzņēmējdarbības vēstnieku tīkls ir Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas (LSUA) un Britu Padomes Latvijā iniciatīva ar mērķi veicināt sociā- lās uzņēmējdarbības attīstību Latvijā. Sociālās uzņēmējdarbības vēstnieku tīkls radīts ar mērķi stiprināt Latvijas kopienu potenciālu un palīdzēt rasties jauniem sociālajiem uzņēmumiem, kas spējīgi radoši un efektīvi risināt dažādus sabiedrības izaicinājumus. 



LSUA direktore Madara Ūlande ir pārliecināta, ka  sociālajai uzņēmējdarbībai ir milzīgs potenciāls radīt pozitīvas pārmaiņas tieši vietējā mērogā, un šis ir labākais laiks sociālo uzņēmumu dibināšanai: “Šogad sociālās uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstīšanai ir ļoti daudz praktisku iespēju - Labklājības ministrijas un ALTUM atbalsta programma, dažādas apmācību un akseleratoru programmas, konsultāciju iespējas, domubiedru grupas. Mēs ļoti ceram, ka mūsu un vēstnieku kopīgo pasākumu rezultātā cilvēki ne vien radīs jaunas idejas, bet arī izmantos esošos atbalsta instrumentus, lai šīs idejas īstenotu.”



Par to, kas ir sociālā uzņēmējdarbība jau rakstījām mūsu laikrakstā (“Ezerzeme” Nr. 19, 07.03.2017.).Tad arī stāstīju par ārzemju sociālās uzņēmējdarbības pieredzi. 



Iveta Leikuma



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 76 (03.10.2017.)