Dagdas rudens līdaka – 2017

img

Makšķernieku sacensības Dagdas novadā – tā vienmēr ir meistarklase un nevainojama tiesāšana. Par to zina visi aktīvās atpūtas pie ūdens cienītāji ne tikai Latgalē vien.

Agrā aizvadītās svētdienas rītā startēja rekordliels daudzums spiningotāju ekipāžu – desmit! Lūk, tāda ģeogrāfija: prestižo balvu pretendentu vairākums no Dagdas, arī no Krāslavas, Daugavpils, Rīgas. Sacensību noteikumi ir interesanti un pievilcīgi, par katru noķertās līdakas gramu tiek pieskaitīta viena balle, par asari – divtik. Rāms laiks un debesis 
bez neviena mākonīša – tie nav labākie apstākļi līdaku ķeršanai, tāpēc sensācijas nebija. Atšķirībā no maija sacensībām, kas notika tajā pašā ezerā Dagdas pilsētas robežās, šoreiz nebija neviena īsti cienīga ezera krokodila eksemplāra. Šoreiz pārsvarā ķērās asari, taču svītrainie skaistuļi svarā virs puskilograma netika novēroti. Iespējams, sava negatīvā loma bija austrumu vējam, kurš sākās divas trīs stundas pēc starta. Sešas sacensību stundas – pietiekami ilgs laiks uzvarētāju noteikšanai. 



Aleksejs Gončarovs



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 75 (29.09.2017.)