Jaunieši atrod savu aicinājumu Aglonā

img

Būt aktīvam, zinošam, prasmīgam un noderīgam. Iekļauties sabiedrībā, būt par tās pilnvērtīgu locekli. Tas nebūt nav tik viegli. Dažkārt pietrūkst motivācijas, citkārt – zināšanu, bet ļoti bieži – vienkārši nav atbalsta un padomdevēja. Lai sekmētu jauniešu iekļaušanos sabiedriskajā dzīvē un darba tirgū, mudinātu viņus kļūt aktīvākiem, Aglonas novada dome iesaistījusies jauniešus projektā “PROTI un DARI!” (Nr.8.3.3.0/15/I/001), kurā jaunieši vecumā no 15 līdz 29 gadiem var saņemt zinošu speciālistu padomus, apgūt iemaņas un saņemt vērtīgas konsultācijas.

Projektā Aglonas novadā darbojas vairāki speciālisti. To vada Marina Krasovska, strādā mentori Māra Ušacka un Aija Mežiniece.
Vasaras periodā projekta “PROTI un DARI!” priekšrocības izmantoja trīs Aglonas novada jaunietes – Irēna Jokste-Kursīte, Veronika Hlestova un Nadežda Jokste. Ņemot vērā projekta dalībnieču vēlmes, tika meklēta iespēja nodrošināt roku skaistumkopšanas kursus Aglonā. Kursus novadā rīkoja Profesionālās tālākizglītības un pilnveides izglītības iestāde Izglītības un inovāciju centrs “LoDe” (izglītības iestādes reģistrācijas apliecības numurs 4260802197). 
Gandrīz divu mēnešu garumā jaunietes apguva zināšanas un prasmes roku skaistumkopšanā, un atzinīgi vērtē projektu “PROTI un DARI!”. Irēna Jokste-Kursīte norāda, ka iesaistījusies projektā, pateicoties pašvaldības darbinieces Anitas Annas Bartušas iniciatīvai. 



Marina Krasovska



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 63 (18.08.2017.)