Koru mākslas pasaulē

​Zēnu koris “Bundzinieki” – unikāla parādība un spilgts Krāslavas pamatskolas un “Varavīksnes” vidusskolas radošās sadarbības piemērs.

Tā radītājas un diriģentes Rita Andrejeva un Ilona Aprupe samērā īsā laika posmā spēja panākt, ka zēnu kora uzstāšanos vienmēr ļoti silti uzņem dažādu pasākumu skatītāji, tai skaitā arī svinīgo – novada mēroga. Nesen bija neaizmirstams notikums, kad divi mūsu jaunie koristi, piektklasnieks Aivars Valters un Daniils Pantelejenko, saņēma ielūgumus uz meistarklasi Rīgā.



Uzzinot neparasto ziņu, paveicās uzaicināt uz sarunu redakcijā Ritu Andrejevu, Varavīksnes vidusskolas mūzikas pedagoģi, kura kopā ar kolēģi Ilonu Aprupi arī paviesojās galvaspilsētā. Sākumā saruna par Daniilu, kuram pēc skolotājas teiktā, ir laba dzirde un muzikālā atmiņa. Tie ir Krāslavas mūzikas skolas izglītības augļi, kur viņš turpina mācības klavierspēlē. No pirmās klases Daniks sevi apliecināja kā vokālists, uzstājās skolā un kultūras namā un vēl kļuva par starptautiska festivāla laureātu Daugavpilī. Otrajā klasē spējīgais skolnieks turpināja dziedāt solo, duetā, ansambļos un, protams, skolas korī. Laika gaitā radošais diapazons paplašinājās, un pirms gada aizrautīgais solists sevi pieteica roka žanrā, izpildīdams koncerta “Pēdējais akords” programmas ietvaros dziesmu no populārās grupas “Linkin Park” repertuāra. Par šī gada skolas hitu kļuva dziesma “Mūsu kaimiņš”, kuru festivālā “Dziesmu kamols” izpildīja duets Daniils Pantelejenko un Nikita Troščenko.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 45 (13.06.2017.)