Glokalizācija, Koplinga ģimene un Terēzes cepumi

Satikties ar Danu Lahtionovu vienmēr ir interesanti. Arī šoreiz, kad Dana, atgriezusies no pieredzes apmaiņas brauciena, aicināja uz neformālu tikšanos Krāslavas rajona partnerībā, nojautu, ka, neskatoties uz sarežģītajiem terminiem, pasākums būs aizraujošs.

Tikšanās sastāvēja no divām daļām – teorētiskās, kurā Dana dalījās ar zināšanām, kādas ieguvusi pieredzes apmaiņas braucienā, un praktiskās daļas, kurā mēs gatavojām un izgaršojām Terēzes cepumus.



Par pieredzes apmaiņas brauciena mērķi pastāstīja biedrības “Krāslavas rajona partnerība” vadītāja Aina Dzalbe: “Pieredzes apmaiņas brauciens, kurā Polijā mūsu biedrību pārstāvēja Dana Lahtionova, ir viena no biedrības “Latvijas Lauku forums” projekta “Glokalizācija pieaugušo izglītībā” aktivitātēm. Projekts “Glokalizācija pieaugušo izglītībā” apvieno vairākus partnerus: ”Latvijas Lauku forumu”, VRG “Dolina Raby” un “Fundacja Dziela Kopliga” no Polijas un “Slovakia Kolping Society” no Slovākijas. Savukārt Latviju šajā projektā līdz ar “Latvijas Lauku forumu”, pārstāv arī tā biedri – “Krāslavas rajona partnerība” un “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi””.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 45 (13.06.2017.)