Talantīgā mākslinieka, izcila pedagoga piemiņai

img

Krāslavas pilsētas svētku prelūdija - mākslinieka Valentīna Zlidņa piemiņas istabas atklāšana.

Ceturtdien desmitiem cilvēku, kuri pazina un cienīja mākslinieka ar Dieva dotu talantu daiļradi, kā arī plenēra “Krāslavas palete” dalībnieki pulcējās, lai pieminētu un godinātu gleznotāju, kurš ierakstīja ievērojamas rindas mūsu pilsētas vēsturē.




Ar savām atmiņām un domām par Valentīnu Zlidni dalījās profesors Osvalds Zvejsalnieks, draugi Juris Mačuļskis, Valdemārs Gekišs, Dzintra Bukeviča… No Daugavpils atbraukušais slavenais sportists Anatolijs Ļevša uzsvēra, ka Valentīns Zlidnis atstāja savas pēdas Latvijas sporta vēsturē. Talantīgais pedagogs-treneris izskoloja virkni izcilu slēpotāju. Mākslinieka atraitne Regīna Zlidne sirsnīgi pateicās par saglabātajām atmiņām un citēja mākslinieku: “Ir jādzīvo tā, lai atstātu savas pēdas uz zemes.” Tāpat cilvēku atmiņās, kas arī izdevās krāslavietim, skolotājam un gleznotājam Valentīnam Zlidnim.




Krāslavas Vēstures un mākslas muzejs sagatavoja literāri muzikālu daļu, bet Ināra Dzalbe uzsvēra, ka īpašā vēsturiskā projekta izstrādē būtisku devumu sniedza jaunā dizainere Marta Folkmane. 




Aleksejs GONČAROVS