Uzticība un saprašanās 60 gadu garumā

​Šodien, 2017. gada 7. jūlijā, Broņislava un Boļeslavs Dzeņi svin savas kopdzīves 60 gadu jubileju – Dimanta kāzas. Apsveicam!

Jubilāru viesmīlīgajās mājās – Izvaltas pagasta Lielajos Stivriņos - viesojos pēcjāņu svētdienā, kad mājup sabraukuši paši tuvākie.  Pēc labākajām latgaliešu tradīcijām tieku aicināta pie galda un, lai gan pēc Jāņiem ēstgriba vēl snauž, no lieliskā gaiļa cepeša un pašceptas “bulkas” atteikties nespēju.



Kamēr cienājos, Boļeslavs stāsta par bērnību, kas pagājusi kara laikā, par tēva brāli, par kura kara gaitām uzzinājis no bibliotēkas paņemtā grāmatā, par to, kādas zvērības notika Staļina laikā, kā kaimiņš kaimiņu nodeva un arī par to, ka viņu ģimene bijusi izsūtāmo sarakstos, bet kāds radinieks no nelaimes izglābis.



No ērtās lapenītes, kurā sēžam, paveras skats uz skaisti sakopto pagalmu, iekopto dārzu un māju. Boļeslava stāsti ir aizraujoši, tos varētu klausīties vēl un vēl, bet šoreiz man ir cits uzdevums – lūgt abus jubilārus padalīties ilgas un laimīgas kopdzīves mākslā. Abu meita Anita aicina uz viesistabu, un saruna var sākties.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 51 (07.07.2017.)