Sarunas ar Danu

Uzaicināta uz interviju, Dana Lahtionova ienāk mūsu laikraksta redakcijā kā svaigs gaiss – aktīva, dzirkstoša un brīva, ar savu pasaules redzējumu, idejām un pārliecību. Dana ar ģimeni pārcēlusies uz dzīvi Krāslavas novadā samērā nesen, bet, ņemot vērā viņas aktīvo sabiedrisko darbību, liekas, ka ir pagājis ievērojami ilgāks laiks.

Viņa ir “Krāslavas māmiņu kluba” līdzdibinātāja, iesaistījusies arī Preiļu Brīvās skolas tapšanā. Kā brīvprātīgā vada un organizē seminārus māmiņām, rotaļu nodarbībās māca krievu valodu bērniem Preiļu Brīvajā skolā, strādā par logopēdi Krāslavas bērnu sociālās rehabilitācijas centrā “Mūsmājas”.

Mūsu saruna ir gana ilga un skar dažādas tēmas – bērnu audzināšanu, izglītību un mātes lomu šai procesā, alternatīvās izglītības iespējas Latvijā, tai skaitā Latgalē, vides izglītību un Somijas izglītības sistēmu, kas ir viena no līderiem izglītības kvalitātē pasaules mērogā. Tēmu daudz, visas ir interesantas, tāpēc atspuguļošu tās vairākos rakstos. Un tā – pirmā tēma:

PARUNĀSIM?

Dana Lahtionova aicina visus interesentus uz otro Sarunu festivālu LAMPA, kas notiks Cēsu pils parkā 1.- 2. jūlijā.

Festivālā divu dienu garumā būs klausāmi un skatāmi teju 150 pasākumi, dažādos to formātos un par visdažādākajām tēmām, ko rīkos vairāk nekā 80 organizācijas, apvienības un uzņēmumi.

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 46 (14.06.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!