Daudzšķautnaina izstāde muzejā

Šī gada 18. novembrī Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā atklāta Krāslavas mākslinieku gleznu izstāde “Rudens 2010”. Atklāšanas pasākumā piedalījās daudzi mākslinieki, viņu draugi, radi, citi interesenti.

Kopumā izstādē pārstāvēti 27 autori: Andreja Gorgoca glezniecības studijas dalībnieki: Irēna Lukjanska, Sandra Vecele, Marina Procevska, Andris Skumbiņš un Ivans Bičkovs; mākslinieki Vjačeslavs Aprups, Jana Lukjanska, Eduards Pustavoitovs, Mairita Folkmane, Renāte Kabanova, Tatjana Rukmane, Juta Bubina; Jevgeņijs Iļjiņecs, Fēlikss Lukaševičs, Romualds Kasinskis, Jevgeņijs Pohoduns, Donāts Romulis, Jūlija Vērtule, Emīlija Leja, Pēteris Babins, Aina Annicāne, Maija Šulga, Terēza Nemiro, Nadīna Lavrecka, Daiga Lapsa, Olga Jevsejeva un Andrejs Gorgocs. Gandrīz katrs izstādei piedāvājis vismaz pāris darbus.

Muzeja direktors Valdemārs Gekišs pastāstīja, ka pārstāvēto mākslinieku skaita ziņā šī tomēr nav rekordizstāde. Viņš atcerējās, ka 2008. gadā bija izstāde, kurā piedalījās 30 mākslinieku. No gada uz gadu notiek dažādas izmaiņas: kādam bijusi personālizstāde, uzrodas jauns mākslinieks vai arī kāds aiziet. Starp citu, izstādes atklāšanā tika pieminēti tie mākslinieki, kuri nesenā pagātnē ir aizgājuši aizsaulē.

Bagātīgā un daudzveidīgā izstāde Vēstures un mākslas muzejā ir apskatāma katru darba dienu no plkst. 10 līdz plkst. 17, sestdienās — no plkst. 10 līdz plkst. 16. Svētdienās un pirmdienās muzejs slēgts. Izstāde mūs priecēs ilgu laiku — līdz pat nākamā gada janvāra beigām.

Juris ROGA