Latvijas čempionāts “SapSan – 2022”: krāslaviešiem 22 medaļas!

  • Sports
  • 01.12.2022 10:36
  • 411 skatījumi
img


Šī gada no 26. līdz 27. novembrim, Krāslavas novada, Robežniekos, Robežnieku pamatskolā norisinājās Latvijas kausa 3. posma sacensības sporta tūrismā „SAPSAN - 2022”, kuras rīkoja Krāslavas Bērnu un jauniešu centra sporta tūrisma “SapSan” dalībnieki, sadarbībā ar Latvijas Alpīnisma savienību, Latvijas jaunatnes sporta tūrisma federāciju un sacensību galvenajiem atbalstītājiem – Krāslavas novada pašvaldību.



Dalībnieku skaits sasniedza līdz pat 80 dalībniekiem. Sporta tūristi sacentās vairākās vecuma grupās – D grupa(visjaunākie), C grupa(jaunākie), B grupa(vidējie), A grupa(vecākie), P grupa(pieaugušie).



26. novembrī norisinājās individuālā tūrisma tehnika, kurā sporta tūristi sacentās ātrumā, veiklībā, lokanībā un spēkā, pievarot dažādus etapus – traverss, paralēlās virves, mezgli, dulferis un daudz kas cits. SapSan-2022” sacensību rezultāti ir ļoti pozitīvi, jo D vecuma grupā zēniem, Aleksandrs Ancveriņš ieguva 3.vietu, C vecuma grupā zēniem Aleksam Pavlenokam godalgotā 2.vieta. B vecuma grupā zēniem Ņikitam Pakam 3.vieta, A vecuma grupā jaunietēm, Diāna Smertjeva ieguva godpilno 1.vietu un Evita Mažuta ierindojās 2.vietā. Toties, A vecuma grupā jauniešiem Dmitrijs Berestņevs ieguva godalgoto 3.vietu, Arnis Šidlovskis ierindojās 2.vietā un zelta medaļas jeb 1.vietas ieguvējs ir Maksims Berestņevs. P vecuma grupā sievietēm godalgoto 3.vietu ieguva Jana Bargana un par 1.vietas ieguvēju kļuva Alise Samsonoviča. Liels prieks par jauniešu individuālajiem startiem un rezultātiem. Komandu tūrisma tehnikā no Krāslavas BJC sporta tūrisma “SapSan” piedalījās 4 komandas un rezultāti ir sekojoši D vecuma grupas komandu kopvērtējumā mūsu sporta tūristi ieguva 4.vietu! Komandas sastāvā - Emīlija Skerškāne, Nellija Aleksandroviča, Alise Andrukoviča, Ksenija Lihodejeva-Strode. C vecuma grupā mūsu sportisti ieguva godalgoto 2.vietu, kurā startēja – Alekss Pavlenoks, Madara Šņucina, Aleksandrs Ancveriņš, Edvīns Mažuta. Liels prieks par mūsu vecākajām grupām, kuras A vecuma grupā ieguva 1. vietu, komandas sastāvā (Evita Mažuta, Ņikita Paks, Ņikita Pleiko-Ižiks, Arnis Šidlovskis). P vecuma grupā, mūsu komanda ierindojās 2.vietā, kuras komandas biedri bija – Jana Bargana, Dmitrijs Berestņevs, Diāna Smertjeva, Maksims Berestņevs).



Ļoti labi rezultāti šī gada noslēguma sacensībās!



Paldies tiesnešiem, sacensību organizatoriem par kvalitatīvi noorganizētām sacensībām! Milzīgu paldies sakām mūsu galvenajiem līdzfinansētājiem Krāslavas novada pašvaldībai, kā arī visiem mūsu sponsoriem, kuri sniedza savu atbalstu sacensību rīkošanā, tie ir – Guntis Skuķis par Brūveru medu un svecēm, Mihailam Valteram par medu, Z/S "Kurmīši" par gardo tēju, Krāslavas novada Tūrisma informācijas centram par reprezentatīvo materiālu un jauniešu biedrībai “Dagne” par atbalstu. Liels paldies jauniešu vecākiem par atbalstu un sapratni!



Alise SAMSONOVIČA,



Krāslavas Bērnu un jauniešu centra sporta tūrisma “SapSan” trenere



Alekseja GONČAROVA foto