Mūsu sacensības - draugiem!

  • Sports
  • 18.03.2022 10:47
  • 586 skatījumi
img


Marts neatlaidīgi tuvojas mēneša vidum, tikai ziema nesteidzas atteikties no savām tiesībām. Atgriezušās jau sen aizmirstās pavasara rīta salnas - zem divdesmit ... Tiem, kuri nav pietiekami daudz sarūpējuši malku - uztraukumi, bet makšķerniekiem - laime. Ir pienācis laiks kompensēt viesuļvētru dēļ izlaistās copes dienas janvārī un februārī. Svētki uz ledus - valsts, reģionālie, pagastu – spēj tik pieteikties. Grāveri izcēlās mazajā formātā - otrais ielūgums uz sacensībām martā!

Šķita, ka ir grūti pārsteigt žurnālistu ar pusgadsimta praksi, bet maniem Grāveru paziņām tas izdevās. Šī ezeriem bagātā puse ir kļuvusi plaši pazīstama kā izcilu organizatoru dzimtene, kuri prot sarīkot neaizmirstamus pasākumus brīvdabas aktivitāšu cienītājiem. Turklāt viņiem izdevās savīt kopā medību un makšķerēšanas kaislības! Ilgu laiku galvenā medību organizatora laurus plūcis Talgats Islamgarajevs, bet makšķerēšanas - Vadims Skorodihins.



Kopā viņi mani pagājušajā sestdienā uzaicināja uz Zemledus copes sacensībām Saviļu ezerā. Pirmās privātās manā garajā mūžā! Izrādījās: tā ir realizēta Priežmalas makšķernieka - mednieka Oļega Šilova ideja. Viņš pirmais ierosināja ideju par maķšķernieku sacensībām dīķos, ko atbalstīja trīs kaimiņu pašvaldības, tostarp Aglona. Jaunā teritoriālā pārdale nepārtrauca nodibinātās labās kaimiņattiecības, un šajā dienā svētīto ciemu pārstāvēja ģimenes trijotne - Lidija Matisāne, viņas godalgotie dēli Gunārs un Dzintars. Tātad meistarklases jaunajiem makšķerniekiem – pilnā apjomā. Pieredzes bagātie makšķernieki savas prasmes neslēpj.



[...]



Aleksejs GONČAROVS



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.11



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv