Pateicības dienas dāvanā - dziesmas un dejas

img


Uz Pateicības dienas koncertu uzaicinājumu saņēmu pirmo reizi, bet izrādās, ka tā ir Dagdas vidusskolas tradīcija. Vēl nav rimuši jaungada pasākumu iespaidi, bet te jau skan publiski atzinības un pateicības vārdi tiem, kuri atbalsta mācību iestādi ne tikai vārdos, bet arī ar darbiem. Skaidrs, ka skolas zālē starp visgaidītākajiem un dārgākajiem viesiem ir vecāki. Pasākuma vadītāji, divpadsmitās klases audzēkņi - Amālija, Raivis, Reinis un Līga, viņiem veltīja vissirsnīgākos vārdus.



Koncertu atklāja septīto-divpadsmito klašu skolēnu koris ar dziesmu “Daiļu dziesmu es dziedāju”. Pasākums skatītāju acu priekšā pārvērtās par labāko mūziķu, dziedātāju, dejotāju un deklamētāju sasniegumu parādi. Katrā priekšnesumā bija viegli nojaušams, cik saspringts darbs paveikts mēģinājumos. Tieši tas labi pārdomātajam koncerta scenārijam piešķīra vieglumu un dvēseliskumu. Uz šī emocionālā fona ar īpašu patosu izskanēja skolas direktores Vijas Gekišas, Krāslavas novada pašvaldības priekšsēdētāja Gunāra Upenieka un Izglītības nodaļas vadītājas Lidijas Miglānes uzrunas. Katrs viesis par piemiņu no spilgtā koncerta saņēma skolēnu gatavotu suvenīru. Viesu un sadarbības partneru vārdā runāja Lauris Pastars, Veselības un sociālo pakalpojumu centra “Dagda” vadītājs.



Izskanēja arī pateicības vārdi visiem mākslinieciskās pašdarbības kolektīvu dalībniekiem, kuri organizēja lielisko koncertu. Pasākuma vadītāji no visas sirds pateicās pedagogiem, kuri aktīvi iesaistījās pateicības koncerta rīkošanā. Tie ir Olga Boboviča, Ilze Spiridonova, Aina Murāne, Marika Vaičule, Vija Gekiša, Irēna Maļkeviča un Diāna Kiseļova.



Kā skatītājs nevaru noturēties un nepateikt komplimentu vadītāju kvartetam, kuri neaizmirstamo pasākumu savija vienā veselumā. Viena no vadītājiem, Amālija Grišāne, piekrita nelielai fotosesijai.



Uz tikšanos skolas zālē!



Aleksejs GONČAROVS