“Baltais vakars” – jubilejas koncerts

img

Gaišus Ziemassvētkus, mieru, veselību un veiksmi! Ar šādu vēlējumu viens otru decembrī sveic katoļi un luterāņi, janvārī – pareizticīgie un vecticībnieki. Jēzus Kristus dzimšana - lielākais brīnums no visiem brīnumiem, vispriecīgākie svētki visumā.

Balstoties uz ticību, cerību un mīlestību, pirms divdesmit gadiem “Varavīksnes” skolā dzima tradīcija – Ziemassvētku laikā rīkot garīgās mūzikas koncertu ciklu “Baltais vakars”. Neskaitāmas reizes arī pats esmu ļāvies šo svētku koncertu apbrīnojamajai aurai. Uz tiem tiek aicināti skolēni, pedagogi, vecāki, skolas apkalpojošais personāls un visdārgākie viesi – izglītības sistēmas veterāni. Bijušo skolotāju nav!



 



Jaungada noslēdzošais priekšnesums tika veltīts vecākiem, bet uz skolas sliekšņa, svētku rotās rotātajā vestibilā mammas un tētus, vecmāmiņas un vectētiņus sagaidīja skolas direktore Marija Micķeviča. Šeit, sirsnīgā un mājīgā atmosfērā man paveicās nofotografēt pirmo kadru – septīto klašu audzēkņu ansambli ONLINE. Turpinājumā – viss pēc Ziemassvētku koncerta scenārija. Pirmie priekšnesumi, garīgās mūzikas pamats – mūžīgie skaņdarbi “Klusa nakts” un “Ave Maria”. Neaizmirsta uzstāšanās pie svētku egles zālē, kur savus dziesmu pārsteigumus atsaucīgajiem skatītājiem dāvināja piekto-devīto klašu koris “Dominanta”, ansamblis “Smile”… Piesakot jauno solisti, trešklasnieci Alisi Andrukoviču, vakara vadītāja Rita Andrejeva piebilda svarīgu precizējumu: “Dziedātāja trešajā skolas talantu paaudzē!” Un zālē atskanēja ilgi aplausi. Ne reizi un ne divas dziedošie skolēni ņēma rokās instrumentus, piepildot zāli ar dievīgām mūzikas skaņām. Dega sveces, maigi krita sniegpārslas… Un tagad par pašu galveno. Brīnišķīgās tradīcijas izveidotāja, mūzikas pedagoģe Rita Andrejeva, divu desmitu gadu laikā turpina skolai dāvināt oriģinālus svētkus, piepildītus ar ticību Visuvarenajam. Jubilejas koncertu skolā apmeklēja arī dziedošās dāmas no populārā vokālā ansambļa “Noktirne”, kas arī ir Ritas Andrejevas skanīgais bērns, tāpat kā skolotāju koris “Nova”.



Ziemas jubileja nosvinēta, pavasara vēl priekšā: Krāslavas simtgadē “Noktirne” savai 30 gadu jubilejai gatavo īpašu svētku programmu!



Uz tikšanos koncertā aprīlī!



Aleksejs GONČAROVS