Muzejā - tradīcijas turpinājums, ieilgušais tējas vakars

img

Krāslavas "Rudens" ir zīmols, kas dzimis mūsu Vēstures un mākslas muzeja mājīgajās sienās pirms trīsdesmit gadiem. Nezūdošs Atmodas simbols un unikāls piemērs talantīgu cilvēku slāpēm pēc komunikācijas ar atzītiem otas meistariem, kuru aizbildniecībā gleznošana kļūst pieejama māksla. Zinu noteikti: neesmu palaidis garām nevienu rudens ekspozīciju, kurā vienmēr valda Viņas Majestāte Mūza. Glezniecība ir kā dzeja, ko vari skatīt vai kā mūzika, kas atspoguļojas audeklā! Mākslinieki pratuši to uztvert, patiess radošums sākas ar pārsteigumu.



Skanot saksofona melodijām, aicinātie viesi piepilda izstāžu zāli, mākslas cienītāju ir daudz, nav vietas, kur ābolam nokrist. Galdu rotā milzīga bļoda ar šīm dārza veltēm, un arī krizantēmu pušķi ir sezonas māksliniecisks simbols radošu cilvēku tikšanās reizē. Muzeja krājumu glabātāja Alla Lomanovska ar prieku paziņo: novada mākslinieku kopizstādē "Rudens 2022" skatāms divu gadu radošais veikums - 62 gleznas. Šogad izstādē aplūkojami 20 Krāslavas novada mākslinieku darbi.



Šādās romantiskās dienās mēs, skaistuma cienītāji, ar lielu pateicību atceramies Valentīna Zlidņa, Andreja Gorgoca neaizmirstamo veikumu... Dieva dotā talanta meistaru audekliem lemts dzīvot mūžīgi. Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja krājumos glabājas bagātības, kur lielākā daļa gleznu dāvinātas vienai no skaistākajām Latvijas pilsētām. Pateicībā par iedvesmas impulsiem. Jau simto reizi nenogurstu atkārtot: kāda laime ir dzīvot un radīt Krāslavā!



Analītiski ieskatoties nesenajā pagātnē, nonāku pie secinājuma [..]



Aleksejs GONČAROVS



 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.43



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv