"Dejotprieks - 2022", turpinājums ir!

  • Kultūra
  • 17.06.2022 11:17
  • 618 skatījumi
img

Ak, šīs dejas, dejas... Līdz pirmajiem gaiļiem, līdz pulsa zudumam. Un kas gan par ballīti bez dejām?! Ekrāna aicinājums "Visi dejo!" kļuva par valsts mēroga realitāti līdz ar līnijdeju parādīšanos jaunajā gadsimtā, kad kopā draudzīgi sāka dejot ne tikai māmiņas, bet arī vecmāmiņas un vecvecmāmiņas. Jaundzimušo deju kolektīvu skaits turpina pieaugt, kas nevar neiepriecināt.

Strīdu nav. Mūsu mākslinieciskajā novadā plašu popularitāti izsenis iemantojušas ne tikai divas lielas deju galvaspilsētas - Krāslava un Dagda, bet arī viena mazā. Precīzi neatceros, kad dzima ciema salidojumu “Dejotprieks Asūnē” tradīcija, svarīgi - turpinājums!



Pēc divu gadu piespiedu pārtraukuma tas izrādījās grūts uzdevums. Neskatoties uz to, otrajā vasaras sestdienā Asūnīcas upes krastos ieradās estrādes grupas no Andrupenes, Izvaltas, Kalniešiem, Konstantinovas, Pildas, Robežniekiem, Rožupes un Rudzātiem. Un godpilnās tiesības noteikt ritmu ilgi gaidītajiem svētkiem krita īpašniekiem – vietējam "Balzāms dvēselei". 



[..]



Aleksejs GONČAROVS



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.24



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv