Krimināls, notikumi

Laika periodā no 13.01.2021. līdz 20.01.2021. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 56 notikumi, uzsākti 6 kriminālprocesi, no tiem svarīgākie:

• 13.01.2021. tika uzsākts kriminālprocess par to, ka VP Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas likumsargi saņēma informāciju, ka Krāslavas novadā persona alkohola reibuma stāvoklī vada transportlīdzekli, pārbaudot minēto informāciju, tika apturēta automašīna un konstatēts, ka 1986. gadā dzimis vīrietis vada transportlīdzekli 2,7 promiļu reibumā un bez vadītāja apliecības, kas nav iegūtas likumā noteiktā kārtībā.  Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas, tas ir transportlīdzekļa vadīšana, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, — Par minēto likumpārkāpumu tiesa var piemērot -sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.



• No 2021. gada 15. janvāra līdz 2021. gada 17. janvārim Krāslavas novadā un Dagdas novadā  laika posmos no plkst. 22:00 līdz plkst. 05:00  pamatojoties uz valdības lēmumu visām personām jāuzturas tikai savā dzīvesvietā, kontaktēties klātienē ar citām personām ir aizliegts. (MK rīkojuma Nr. 655 -5.1.1  punkts), sakarā ar augstākminēto tika veikta mājsēdes kontrole, kuras laikā tika uzsākti desmit administratīvie procesi un personām par ierobežojumu neievērošanu piemēroti naudas sodi. Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot noteiktos ierobežojumus – nepulcēties un ievērot mājsēdi –  šīs prasības nudien nav grūti izpildāmas. Tikai kopīgi sadarbojoties un attiecoties nopietni pret situāciju, ir iespējams to uzlabot, mazinot Covid-19 infekcijas izplatīšanos.



Valsts policija atgādina, ka mājsēde jeb iedzīvotāju pienākums atrasties savās dzīvesvietās brīvdienās no piekdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu laikā no plkst. 22.00 līdz 5.00 ir spēkā arī šajās brīvdienās.



• Tika reģistrēti vairāki ceļu satiksmes negadījumi neviena perona nav cietusi.