Aizdomās par gāzes balonu zādzību Dagdas novadā aiztur divus vīriešus

2016. gada beigās un šī gada pirmajā ceturksnī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā kopā bija reģistrētas deviņas gāzes balonu zādzību epizodes. Ļaundari lielākoties zaguši gāzes balonus, kas glabājās pie veikaliem stāvošajās balonu novietnēs.

28. martā Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, par gāzes balonu zādzībām Dagdas novadā, pa karstām pēdām aizturēja iespējamos noziedzīgās grupas dalībniekus - 1973. un 1986. gadā dzimušus vīriešus. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, vīrieši, pārkniebjot durvju piekaramo slēdzeni, iekļuvuši gāzes balonu glabātuvē Dagdas novada Andzeļu pagastā, kur nozaguši sešus kādam uzņēmumam piederošus 50 litru tilpuma gāzes balonus, nodarot materiālos zaudējumus apmēram 450 eiro apmērā. Nozagtos gāzes balonus vīrieši, visdrīzāk, pēc tam plānojuši realizēt. Jāpiebilst, ka minētās personas agrāk jau nonākušas policijas redzeslokā un ir bijušas tiesātas par citu zādzību izdarīšanu. Pašlaik abiem aizturētajiem ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. 



Likumsargi turpina izmeklēšanu un veic nepieciešamos pasākumus, lai iegūtu un pārbaudītu informāciju par šo personu saistību ar līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti Ludzas, Rēzeknes, Krāslavas un Preiļu iecirkņu apkalpojamā teritorijā.



Pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.