Iespēja apgūt profesiju Krāslavā

img


Pirms vasaras brīvlaika nolēmu apciemot kādu no mācību iestādēm Krāslavā. Šoreiz - profesionālās izglītības mācību iestādi PIKC Rīgas Valsts tehnikumu. Mūsu pilsētā tā ir vienīgā iestāde, kurā jaunieši var iegūt profesiju uzreiz pēc pamatskolas. Lai gan bērnu un jauniešu Krāslavā kļūst arvien mazāk, tehnikums absolvē un ik gadu uzņem jaunus audzēkņus.

Protams, šobrīd ēka izskatās tukša, bet mācību iestādē turpinās darbs. Kāds mācās attālināti, dažiem jau ir sākusies prakse, bet citi cītīgi gatavojas eksāmeniem. Skolotāji ir laipni un cenšas sniegt savas zināšanas katram, kurš vēlas mācīties. Tā kā tehnikumā nav milzīgs audzēkņu skaits, skolotāji var pievērsties katram audzēknim individuāli, kas palīdz sasniegt labāku rezultātu un tiekties uz augstākiem mērķiem.



PIKC Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālā struktūrvienība - profesionālās izglītības iestāde, kurā jaunieši ar pamatizglītību var apgūt šādas profesijas: tērpu izgatavošanas un stila speciālists, datorsistēmu tehniķis, autovirsbūvju remontatslēdznieks, koksnes materiālu apstrādātājs un aprūpētājs. Darba tirgus ievieš savas korekcijas, kurām izglītības iestāde cenšas pielāgoties. Ir skaidrs, ka jaunietim svarīgi būt pieprasītam, lai veiksmīgi startētu pieaugušo dzīvē.



Lai priekšstats par profesionālās izglītības niansēm būtu pilnīgāks, aprunājāmies gan ar tehnikuma audzēkņiem, gan viņu skolotājiem.



[...]



Jūlija BONDERE



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.26
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv