Skola kā Saules sistēma jeb absolventu vakars “Varavīksnes” vidusskolā

img

Kas ir skola? Tā ir kā liela, spoža, silta saule. Kad absolventi pamet skolas telpas, viņi kļūst par planētām, kas griežas ap šo pašu sauli, baidoties pazaudēt tās gaismu, siltumu. Pirmo gadu absolventi vispār nevar dzīvot bez tās, un tad... Pēc tam viņi arvien vairāk attālinās no skolas-saules, lai gan tikai daži saikni ar to pārtrauc uzreiz. Tūlīt pēc pēdējiem eksāmeniem viņi kā komētas ātri nokļūst kosmosā un dodas projām. Starp citu, viņi arī atgriežas, tikai ļoti reti.

 1. februārī Varavīksnes skolā notika tradicionālais absolventu tikšanās vakars. Šī ir tā īpašā diena, ko skolotāji gaida pat ar vēl lielāku nepacietību nekā paši absolventi. Galu galā skolotājiem, kas dzīvo uz Saules, gribas ātrāk uzzināt, kā tur ir uz citām planētām... Pasākuma kosmiskā tēma bija atbilstoša un visiem saprotama. Skolas zālē sanāca bijušie audzēkņi. Vecākie ar mīļo Alma Mater šķīrās tālajā 1990. gadā, jaunākie - 2019. gadā.



Klātesošos sveica direktores vietniece audzināšanas darbā Eva Bojarčuka, skolas īpašais cilvēks. Zālē nav neviena absolventa, kurš nepazītu skolas “galveno audzinātāju”. Tāpēc viņas atmiņas, apsveikumus un novēlējumus klausījās ar īpašu uzmanību. Pēc tam sākās koncerts, kurā piedalījās skolas vokālisti un aktieri. Katru jubilejas izlaidumu rīkotāji “nodēvēja” par vienu no Saules sistēmas planētām. Pasākuma laikā notika kustība no Urāna līdz Merkūrijam, ar tā gada absolventu raksturojumu un atbilstošu interaktīvo uzdevumu. Jubilārus pārbaudīja ar “melu detektoru”, viņi veica radošo uzdevumu, atcerējās matemātikas stundas, dejoja... Pusotra stunda aizritēja ātri. Un pēc tam nāca atmiņas, smiekli, sākās diskotēka.



Šogad īpaši izcēlās 1990. gada absolventi, viņi sapulcējās pilnā sastāvā, kas ir kaut kas unikāls izlaidumam, kas notika pirms 30 gadiem! 2000. gada absolventi pasniedza skolai vairākas metodisko spēļu rokasgrāmatas un dāvanu karti no kancelejas preču veikala, par ko viņiem liels paldies! Līksmoja līdz vēlam.



Precīzāk, skola nav saule, bet gan vesela Saules sistēma. Un, tāpat kā planētas nevar dzīvot bez Saules, tā arī Saule bez planētām. Tik ilgi, kamēr absolventi atgriezīsies dzimtajā skolā, skola dzīvos un attīstīsies, spīdēs un sildīs.



Absolventi lūdza pateikties visiem, kas centās šo vakaru padarīt interesantu un jautru: Nadežda Tadello un viņas audzēkņi no ansambļa “Cielaviņas”, Rita Andrejeva un kolektīvs “Skolas kvartāls”, Andžela Semjonova, Ivans Lukša, Jevģenija Biznja, Irēna Gončarova, Jevģēnija Sergejenko, pagājušā gada Comedy Show uzvarētāju grupa un, protams, Eva Bojarčuka! Uz tikšanos nākamgad, mīļie absolventi!



Andrejs JAKUBOVSKIS