DRAMA EXPRESS’ 19

img

Krāslavas “Varavīksnes” vidusskolas audzēkņi vienmēr ar prieku piedalās dažādos konkursos un sacensībās. Šoreiz angļu valodas skolotāja Jeļena Kļimova piedāvāja saviem audzēkņiem piedalīties ikgadējā drāmas festivālā angļu valodā “Drama Express’ 19”.

Piektklasnieki labprāt atsaucās uz piedāvājumu un ar prieku iemācījās nelielu lugu “Mazā sarkanā vista” angļu valodā (“The little Red Hen”). 13. aprīļa agrā rītā jaunie aktieri devās uz drāmas festivālu Rīgas klasiskajā ģimnāzijā. Festivālā savas prasmes un aktieru meistarību demonstrēja Rīgas, Liepājas, Valkas, Ozolnieku, Aizputes un Ogres audzēkņi. Kopā 18 kolektīvi, kuru vidū mazie krāslavieši uzstājās ļoti cienīgi, saņemot pateicību par piedalīšanos, dāvanā krāsainas grāmatas par polārajiem lāčiem, kā arī kopā ar citiem dalībniekiem cienājās ar gardu torti, kas bija pagatavota speciāli festivāla dalībniekiem. Skolēniem tā bija pirmā uzstāšanās uz skatuves, viņi ir ļoti lepni, ka tas notika mūsu valsts galvaspilsētā un pateicīgi skolotājai par sniegto iespēju – braucienu uz Rīgu un uzstāšanos uz lielās skatuves kopā ar citiem skolēniem no dažādām Latvijas pilsētām. 



Lūk, ko stāsta jaunie aktieri. Ļubova Šusta (5b klase): “Es ļoti priecājos, jo tā bija mana pirmā iespēja uzstāties uz skatuves. Es tēloju galveno lomu – mazu, sarkanu vistiņu, bet Angelīna Ostrovska bija mūsu lugas autors. Mēs ar prieku skatījāmies arī citu kolektīvu uzstāšanos. Man ļoti patika “Pelnrušķīte” Liepājas 6. Raiņa vidusskolas audzēkņu izpildījumā. Paldies visiem festivāla dalībniekiem.” 



Dmitrijs Moskvičs (5a klase): “Man patika mūsu brauciens uz festivālu Rīgā. Mēs noskatījāmies visas uzstāšanās angļu valodā un uzstājāmies paši. Visvairāk mani interesēja luga “Pelnrušķīte”. Atpakaļceļā mēs diskutējām par mūsu ceļojumu. Visi ir ļoti apmierināti.” 



Laura Repše (5b klase): “Bija ļoti garšīga kūka, vispār visi cienasti mums patika. Mēs ieguvām lieliskas dāvanas – grāmatas angļu valodā “The Polar Bear” un kalendāru 2019. gadam. Atmosfēra bija draudzīga, es jutos laimīga. Ar prieku piedalīšos šajā pasākumā arī nākamajā gadā. ” 



Paldies visiem dalībniekiem un viņu vecākiem, skolas administrācijai un draudzīgajam šoferim Dzintaram Voroņeckim – par atbalstu braucienam uz angļu drāmas festivālu. 



Natālija Zdanovska