Februāra pasākumi Krāslavas Poļu skolā

img

Neskatoties uz to, ka februāris ir gada īsākais mēnesis, Krāslavas Poļu skolā notika daudz dažādu pasākumu. No 4. līdz 8. februārim norisinājās projektu nedēļa; tās galvenā tēma – veselīgs un aktīvs dzīvesveids, kā arī pārdomas par profesijas izvēli nākotnē un iestāšanos citās mācību iestādēs, lai turpinātu izglītību.

Pirmajā dienā katra klase veidoja plakātus par aktīvu dzīvesveidu un veselīgu uzturu, kas ir ļoti svarīgi cilvēka labsajūtai. Otrajā dienā 3.-4. klašu audzēkņi kopā ar klases audzinātāju gatavoja augļu salātus. 1.-2. klases audzēkņi mācījās jautras dejas “Just dance”. Trešajā dienā 7.-8. klašu skolēni apmeklēja Krāslavas ugunsdzēsības un glābšanas dienestu; dienesta darbinieki labprāt demonstrēja tehniku un nepieciešamo aprīkojumu cilvēku glābšanai ne tikai no uguns, bet arī uz ledus, kā arī autoavārijas gadījumā. Mūsu vienībai ir moderna ugunsdzēsības mašīna ar nepieciešamajiem instrumentiem, glābšanas laivu un ceļamkrānu, lai glābtu cilvēkus augstumā. Kvalificētie dienesta darbinieki parādīja instrumentus, kā arī pastāstīja, ka strādā ne tikai Krāslavas novada teritorijā. Stipru ugunsgrēku gadījumā viņi izbrauc arī uz citām Latvijas vietām, lai cīnītos ar ugunīgo lavu.



 



Krāslavas ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir ne tikai vajadzīga iestāde, kas rūpējas par cilvēku glābšanu, tā nodrošina arī darba vietas pilsētā. Projektu nedēļas ceturtajā dienā visi skolēni pulcējās skolas stafetei sporta zālē. Skolēni veica aktīvus un jautrus vingrinājumus, kuri ne tikai stiprina organismu, bet arī rada komandas garu! Lai veiktu stafeti, vajadzēja prast vienoties, savstarpēji uzticēties un palīdzēt sasniegt kopīgu mērķi. Piektdien notika plakātu prezentācija un atskaite par projektu nedēļā paveikto. Katra klase sagatavoja īsu runu, lai dalītos savos iespaidos. 7.-8. klašu skolēni uzskaitīja veselīga dzīvesveida elementus: atpūta brīvā dabā, pilnvērtīga uztura piramīda, veselīgs miegs, mērena fiziskā slodze, pastaigas svaigā gaisā un pozitīvas emocijas. 9. klase dalījās nākotnes plānos un profesijas izvēlē, kas nav mazsvarīgi, beidzot pamatskolu. Sākumskolas skolēni demonstrēja jautru deju, ko viņi apguva nedēļas ietvaros.



 



14. februārī, visu mīlētāju dienā, Krāslavas Poļu skola uzņēma goda viesus no Izglītības ministrijas. Skolu apmeklēja Polijas Izglītības ministre Anna Zaļevska un Latvijas Izglītības ministre Ilga Šuplinska. Ministrijas pārstāvji pavadīja dienu skolā, apmeklēja klases, iepazinās ar skolēniem, baudīja skolas mājīgo atmosfēru. Lai arī Krāslavas Poļu skola ir maza, šīs izglītības iestādes darbinieki cenšas organizēt tikšanās ar viesiem rūpīgi un uzmanīgi.



 



Karīna BIRUĻE