Draudzīgais projekts Krāslavas poļu skolā

img

Draudzība ir viena no cilvēka dzīves galvenajām vērtībām. Bērnībā ir ļoti svarīgi iemācīties pastiept draudzīgu roku, jo no smaida pasaule kļūst gaišāka. Ziemassvētku un Jaunā gada priekšvakarā bērni kā neviens cits gaida svētkus, dāvanas, lielus un mazus brīnumus. Tieši tāpēc bērniem ir svarīgi saskatīt labo sev apkārt, ticēt brīnumam, mācīties dāvāt pasaulei prieku un harmoniju.

Jau otro gadu Krāslavas grāfu Plāteru v. n. poļu pamatskola un Mazās Radzikovas pilsētas pamatskola piedalās draudzīgā projektā – Ziemassvētku dāvanu apmaiņā. Pagājušajā gadā Krāslavas poļu skola saņēma Ziemassvētku kartiņas, ko bija gatavojuši pamatskolēni no Mazās Radzikovas. Krāslavas poļu skola arī veidoja krāsainas pašdarinātas atklātnes un sūtīja uz Poliju. Lai turpinātu sadarbību, Krāslavas poļu skolas skolēni nolēma atkal Ziemassvētku priekšvakarā sagatavot radošus darbus.



Šogad kartiņas bija ne tikai zīmētas, bet arī katram personīgi parakstītas. Savukārt no Polijas uz Krāslavu bija atsūtītas 13 kastes ar dāvanām. Katra klase saņēma saldās dāvanas – konfektes, cepumus, šokolādi. Tā kā projekts tika īstenots Ziemassvētku priekšvakarā, tad dāvanu maisiņos bija arī oblātes. Radošuma attīstīšanai bija atsūtīti arī zīmēšanas piederumi – krāsojamās grāmatas un citi skolas piederumi. Skolēni ļoti priecājās par brīnišķīgajām dāvanām otrajam mācību semestrim. Tas ir lielisks draudzības paraugs starp dažādu valstu un pilsētu skolēniem. Tāpat piemērs Latvijas mazākumtautību skolu atbalstam.



Neskatoties uz to, ka Krāslava ir maza pilsētiņa Daugavas krastos, tā piesaista ar savu dabas skaistumu. Mazās Radzikovas pamatskolas direktors Aleksandrs Oļčiks atzīst, ka viņam ļoti patīk mūsu pilsēta. Viņš sapņo atbraukt uz Krāslavu, lai izbaudītu vietējo ainavu skaistumu. Acīmredzot Latgales daba ir tik brīnumaina, ka uz to nevar lūkoties vienaldzīgi. Vietējie iedzīvotāji to ne vienmēr pamana, jo mums ir paveicies šeit piedzimt un izaugt.



Karīna BIRUĻE