Ceļojums uz “Planētu Nr. 85” programmas “Skolas soma” ietvaros

img

23. novembrī Varavīksnes vidusskolas vecāko klašu audzēkņi devās uz Rīgu, lai Dailes teātrī baudītu uzvedumu pēc Justīnes Kļavas lugas “Planēta Nr. 85”; brauciens tika organizēts programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros.

Iespēja ceļot laikā – tā ir likteņa dāvana vai arī liela atbildība? Bieži vien vienīgais veids, kā patiesi novērtēt un izprast savu dzīvi un pašreizējo laiku – izzinot pagātni. Unikāla iespēja paviesoties pagātnē radās arī lugas galvenajam varonim Krišjānim. Ceļojuma laikā viņš satika savu tēvu un māti, vecmāmiņu un vectētiņu... Kā arī kaķi Indriķi, Čeburašku un… Brežņevu. Iepazīšanās ar pagātni ļāva varonim citādāk uzlūkot savus vecākus un to laiku, kurā viņš dzīvo… Divu stundu ilgais priekšnesums bija viegls un interesants. Ceļā uz mājām netrūka diskusiju. Pretrunas izraisīja režisora un autora nesenās pagātnes interpretācija, taču pati izrāde patika visiem.



Paldies Dailes teātrim par piedāvātajām atlaidēm, kā rezultātā bija iespējams šis brauciens, paldies arī transporta firmai “MIKS”, mūsu ilggadējam partnerim, ar kuru ceļot ir droši, patīkami un ērti.



Andrejs JAKUBOVSKIS