Labiem ir jābūt pilnīgi visiem kadriem!

img

15. februārī Krāslavas jauniešu kluba foto/video studijas dalībniekiem meistarklasi filmēšanā vadīja kinooperators Gints Bērziņš un viņa asistents Armands Jakovels.

Gints Bērziņš dzimis 1968. gada 29. septembrī Alūksnē, beidzis Rīgas 49. vidusskolu (1986), Vissavienības Valsts Kinematogrāfijas institūtu Maskavā (1993), kopš 2005. gada ir Latvijas Kinooperatoru ģildes prezidents, viens no jaudīgākajiem savā profesijā Latvijā un ievērotākais ārpus Latvijas. Par filmu “Melānijas hronika”, 2016. gadā saņēmis Igaunijas festivāla PÖFF balvu par labāko operatora darbu spēļfilmā. Viņa darbi tikuši izrādīti slavenajos Kannu un Berlīnes kinofestivālos.



Armands Jakovels absolvējis Eiropas filmu koledžu Dānijā, strādājis Jura Podnieka studijā, izpildījis filmēšanas pasūtījumus stāstiem par Latviju vadošajām pasaules ziņu aģentūrām “Associated press” un “Euronews”. Kā Ginta Bērziņa asistents piedalījies Viestura Kairiša filmas “Melānijas hronika” un Lailas Pakalniņas dokumentālās filmas “Karote” uzņemšanā, filmējis vairākās 3×3 nometnēs. Kopā ar režisori un scenārija autori Montu Jakovelu veido dokumentālo filmu par 3×3 – par pasaules latviešu 
ģimeņu kustību.



Iveta Leikuma



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 15 (20.02.2018.)