Būvējam drošu skolu

Kā skolēnam skolā justies droši? Kā pedagogam būt autoritātei un vienlaikus - draugam? Kā visiem kopā būvēt skolu par vietu, kur mācīties, mācīt un vienkārši būt ir patīkami, viegli un lietderīgi?

Lai runātu par šiem jautājumiem, uzklausītu aktuālākos ieteikumus un labās prakses piemērus, kā arī kopīgiem spēkiem meklētu risinājumus vardarbības problēmai, 2017. gada 10. maijā biznesa augstskolā “Turība”, Rīgā, notika kustības “Draudzīga skola” Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas konference “Būvējam drošu skolu”.



Konferences dalībniekus uzrunāja VBTAI priekšniece Ilona Kronberga. Latvijas universitātes doktorante Ļubova Vasečko atgādināja – acis, lai redzētu, ausis, lai dzirdētu, sirds – lai nepaliktu vienaldzīgs. Organizāciju psiholoģe Lauma Žubule uzsvēra neformālās izglītības metožu resursu nepieciešamību skolas ikdienā. Lelde Vaivode, kas ir Iespējamās Misijas pārstāve un antropoloģe, jautāja – kā mācīt skolēniem savstarpēji mijiedarboties? Jo nav profesiju, kur cilvēks strādā viens pats. Nodibinājuma “Centrs Dardedze” pārstāve Ilze Zariņa piedāvāja interaktīvas metodes vienaudžu savstarpējās vardarbības mazināšanai klasēs: “Lielās Dzīves skola”, programma “Drosme draudzēties”, Iecietības stundiņas, spēle “Kas un Kāds Tu esi?”.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 39 (23.05.2017.)