Krāslava – Dagda: pieredzes apmaiņa

img

Triju dienu seminārs “Skolēnu pilsoniskās un patriotiskās audzināšanas veicināšana izglītības interešu jomā Krāslavas un Dagdas novados” sākās ar ekskursiju uz grāfu Plāteru pili un iepazīšanos ar projektu “Latgales kulinārais mantojums”. Kā parasti tādos gadījumos – degustācija.

Otrajā dienā republikas mēroga semināra dalībniekus uzrunāja Krāslavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Jevtušoks. Kā mākslinieciskais noformējums kalpoja populārā bērnu ansambļa “Mozī latgolīši” uzstāšanās un mūsu bērnu-jauniešu centra dalībnieku stilizētās modes kolekcijas demonstrēšana, kura Rēzeknē reģionālajā skatē ieguva augstāko novērtējumu.



Uzstāšanos par tēmu “Krāslavas novada pašvaldības virzieni mācību un audzināšanas procesā” piedāvāja Lidija Miglāne, izglītības un kultūras nodaļas vadītāja. Pasākuma viesi ar interesi noklausījās jaunatnes lietu koordinatores Jutas Bubinas informāciju, Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālas struktūrvienības vadītāju Aivaru Andžānu, bērnu un jaunatnes centra metodisti Sanitu Kumpiņu un vadītāju Ritu Vekšinu. Ceturtdien viesi apmeklēja Indru, Krāslavā iepazinās ar motopulciņa “Rullē” darbu, apmeklēja keramiķa Valda Pauliņa un mūziķa Aleksandra Maijera darbnīcas.



Fotoattēlos: semināra darba epizodes Krāslavā.



Aleksejs GONČAROVS